Narlıdere Belediye Başkanlığında bir araya gelen ilçe belediye başkanları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na destek için ortak bir şekilde hazırladıkları deklarasyonu kamuoyu ile paylaştılar. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Balçova Belediye Başkanı M. Ali Çalkaya, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek olmak üzere yirmi bir ilçe başkanı imzası bulunan deklarasyonda özellikle Özel İdare malları ve Büyükşehir belediyesi ile ilgili sürdürülen soruşturmalar dile getirildi.

Yalnız olmadığının bilinmesini isteriz

“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu, bu göreve Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak yüzbinlerce İzmirlinin oyunu alarak bir kez daha seçilmiştir.

Yeni dönem görev süresinin başlangıç noktasında, ülkenin içinde bulunduğu çok zorlu günlere karşın, kentin barış ve huzur içerisinde hak ettiği atılımları yapması için Hükümetin desteğini almadığı gibi, yıllardır süren baskılar altında çalışmalarını sürdürmektedir.

Yasa değişikliğinin ardından tüm ülkede belediyelere devredilen Özel İdare malları maalesef İzmir'de siyasi gerekçelerle belediyelere verilmemiştir. Sayın Büyükşehir belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu bir yandan İzmir halkının haklarını hukuk alanında savunurken,  diğer yandan "Demokles'in Kılıcı" gibi işletilen müfettiş soruşturmaları ve asılsız ihbarlarla başlatılan 397 yıllık hapis cezası tehdidine karşı hesap vermektedir.

Tüm bu ağır koşullara karşın son yıllarda İzmir Büyükşehir Belediyesi, ciddi kuruluşların yaptığı değerlendirmelerde dünya sıralamalarında "Ayın en iyi belediyesi" "Dünyanın en iyi belediyeleri arasında üst sıralarda" bulunması dikkat çekicidir. Türkiye'de diğer büyük kent belediyelerin borç batağındaki durumu İzmir'de yaşanmamaktadır.

Bu başarılı performansın da yaratıcısı Sayın Başkanımız Kocaoğlu ve ekibidir. İstanbul ve Ankara'da milyar dolarlarca ulaşım ve altyapı yatırımı yapan Hükümet, İzmir'de yıllardan beri dönüp bakmadığı gibi, siyasi temsilcileri, İzmir'e yapılan bu haksızlıkları görmezden gelmektedir.

Ancak, İzmir halkı yukarıda özetle anlatmaya çalıştığımız durumu bilmekte ve kentimize bu haksızlıkları yapanlara siyaseten destek olmamaktadır.

İzmir'de önümüzdeki sürece önemli projelerle giren, Hükümetin yapmadığı yatırımları kendi öz kaynakları ile yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu'nun son günlerde haksız, hukuksuz, mesnetsiz eleştirilerle hedef alınması sürecinde yalnız olmadığının bilinmesini isteriz”