Bayraklı Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi dar gelirli aileleri unutmadı. Bu kapsamda Bayraklı Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri tarafından birim müdürlüğüne yapılan müracaatlar sonucunda belirlenen 55 ihtiyaç sahibi aileye nakdi yardımda bulunuldu. Maddi imkansızlıklar nedeniyle zor günler geçiren ailelere küçük de olsa destekte bulunulması vatandaşın yüzünün gülmesini sağladı.

Nakdi yardım kapsamında 48 aileye 500'er lira verildi. Evi yanan 7 aileye de sahip çıkan Bayraklı Belediyesi, daha önce yapılan eşya, gıda ve kıyafet yardımlarının yanı sıra nakdi destek de verdi. 7 aileden 5'ine biner lira, iki aileye ise 500'er lira destekte bulunuldu. Toplam 30 bin lirayı bulan nakdi yardımlar yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ailelerde sevinçle karşılanırken, özellikle hiçbir geliri olmayan kadınlar, çocukları olan aileler bir nebze de olsa rahat nefes aldı. Bayraklı Belediyesi her eğitim-öğretim sezonunda dar gelirli yaklaşık bin 500 ailenin öğrenci çocuklarına eğitim bursu veriyor.

Yardımı artırmak isteriz


Bayraklı'nın işsizlik oranlarına bakıldığında ilk sıralarda bulunduğunu ve bölgenin yapısı itibariyle maddi imkansızlıkları olan ailelerin yüksek olduğunu belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 'Keşke elimizde olsa daha fazla kişiye yardımda bulunabilsek. Bunu yapmak bizim görevimiz değil belki ancak bölgemizde yaşayan ihtiyaç sahibi insanlarımızın yaşadıkları zorlukları da görmezden gelemeyiz. Dolayısıyla bizde elimizden geldiğince dertlerine çare olmaya, ihtiyaçlarına yanıt vermeye çalışıyoruz. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi nakdi yardımda bulunduğumuz ailelerimizin yüzünü biraz güldürebildiysek, ne mutlu bize' dedi.