Bayraklı Belediyesi sağlığa yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor. Belediyenin Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde Adalet ve 75. Yıl Mahalleri'ndeki polikliniklerde kadın diş doktorları diş temizleme ve çekimi, diş temizliği, dolgu işlemi yapıyor. Vatandaşlar belediyenin bu hizmetinden ücretsiz bir şekilde yararlanırken, sadece randevu alıp nüfus cüzdanları ile muayene gitmeleri isteniyor.

Çocuklara özel ilgi

Diş doktorları büyüklerin kadar çocukların da korktuğu diş koltuğunu onlara sevdirmeye başardı. Çocuklarla kurdukları iletişim sayesinde, 'Diş perileri' olarak çağrılan Bayraklı Belediyesi diş doktorları, çocuklara diş fırçalamanın önemini anlatıyor, ağızlarında çürük olduğu zaman yapacakları konusunda bilgi veriyor. Diş perileri, bu yılın ilk dokuz ayında 8 bin 337 kişiyi muayene ederek de bir rekorun altına imza attı.

Ağız-bakım eğitimi

Doktorlardan Başak Kaval, her yaştan insanın kendilerine müracaat ettiğini belirterek, 'Büyükler kadar çocuklar da diş doktorlarından korkuyor. Onların korkusunu yenmek için özel bir uğraş veriyoruz. 3-4 yaşında bir çocuğun dişine müdahale yapmak için erken. Bu yüzden de çürüğe karşı koruma uyguluyoruz. Büyük küçük herkese ağız-bakım eğitimi veriyoruz. Fırçalama ile ilgili bir sıkıntı var. Bunun için ciddi bir mücadele veriyoruz' dedi.  Doktorlardan Demet Peşkersoy ise, 'Hastalarımızın ilk önce şikayetlerini dinliyoruz. Ona göre de diş çekimi, temizliği ya da dolgu yapıyoruz. Gelen çocuklara ayrı bir önem gösteriyoruz. Diş doktorlarının korkulacak bir şey olmadığını anlatıyoruz' dedi. 

Yatırımlarımız sürecek

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, sağlık alanında yatırım yapmaya devam edeceklerini belirterek, 'Poliklinik sayımızı önümüzdeki dönemde artırmayı planlıyoruz. Vatandaşlarımızdan ağız-diş bakımları için herhangi bir ücret talep etmiyoruz. 9 ayda 8 binin üzerinde hemşerimizin bu hizmetimizden yararlanmış olması bizi mutlu ediyor' dedi.