Bu yılın ilk yedi ayında 162 ailenin eşya ihtiyacını karşılayan Bayraklı Belediyesi'nin eşya bankasında stokları yoğun taleple birlikte tükendi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 'İlçe dar gelirli çok sayıda vatandaşımız var. Gelen yoğun talep sonucunda eşya depomuz boşaldı.
Hemşerilerimizden kullanmadıkları eşyaları için belediyeyi aramalarını ve bu konuda duyarlı olmalarını istiyorum' dedi.

Bayraklı Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ihtiyaç sahibi aileleri tespit ederek yardımına koşuyor. Bu yılın ilk yedi ayında 162 ailenin eşya ihtiyacını gideren belediye ekipleri, kullanılmayan eşyaları vermek isteyenlerin adreslerine giderek eşyaları teslim alıyor.
Ekipler, ihtiyaç sahibi vatandaşların başvurularını dikkate alarak bu eşyaları evlerine kadar ulaştırıyor. Ev ve iş yerlerinde kullanmadıkları beyaz eşya, halı, yatak, dolap gibi eşyaları bağışlamak isteyenler, Sosyal Yardım işleri Müdürlüğünü 0 (232) 371 71 85 numaralı telefonu arayabiliyor.

Talep fazla

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediyeye verilen eşyaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirterek, 'İlçemizde dar gelirli vatandaş sayımız oldukça fazla. Belediye olarak imkanları dahilinde bu kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yoğun talepten dolayı stoklarımızda eşya kalmadı. Hemşerilerimizden kullanmadıkları eşyaları belediyeye bağışlamalarını istiyorum. Ekiplerimiz bir telefonla belirtilen adresten eşyaları alacak ve ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Bu konuda hassas bir araştırma yaptığımızın da bilinmesini isterim' dedi.