Esin Gençel- Bayraklı Belediyesi'nin Şubat ayı olağan meclis toplantısı geçtiğimiz gün gerçekleşti. Toplantıya CHP'li meclis üyesi Cindi Can Polat başkanlık etti. Oldukça hareketli geçen toplantıya, Ak Parti meclis üyesi Hüsnü Boztepe, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer ve meclis başkanı Cindi Can Polat arasındaki ruhsatsız iş yeri ile ilgili konuşmalar dikkat çekti. Ak Partili meclis üyesi Hüsnü Boztepe, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer'e ait ruhsatsız iş yerinin 3 yıla yakın süredir nasıl çalıştığıyla ilgili belediye tarafından kendilerinin bilgilendirilmesini istedi. Boztepe, "Levent Ölçer'e ait iş yeri nasıl ruhsatsız çalışabiliyor. Bu konuda bize cevap verilmesini istiyorum" dedi. Konuyla ilgili açıklama yapan ve iş yerinin ruhsatını gösteren meclis başkanı Cindi Can Polat, "Bu iş yeri 39 yıllık bir işletme. 1999'da işletme ruhsatı var. Ancak 2001 yılında iş yeri el değiştirmiş. İş yerini alan kişi de ruhsat almayı geciktirmiş. Ancak ruhsat bu ay itibariyle alındı" diye konuştu.

Bayraklı'da ruhsat sorunu

Kendisi gündeme getirdikten sonra apar topar ruhsatın alındığını ifade eden Boztepe, "Burası 12 yıldır ruhsatsızmış. Ben gündeme getirdikten sonra ruhsat alınmış. Yeni alınan ruhsatı da araştıracağım. Bugüne kadar alınmayan ruhsat, nasıl bu kadar çabuk alındı bunu da araştıracağım. Sayın Ölçer sayemde ruhsat sahibi oldu, tebrik ederim" dedi. Konu hakkında açıklama yapan CHP Bayraklı İlçe Başkanı  Levent Ölçer ise, "1999 yılında işletmeyi devrettiğim kişi ruhsat almamış. Zaten ben devrettiğimde, 2011 yılına kadar ruhsatı devam etti. Hüsnü bey yanlış anlatıyor. Devrettiğim arkadaş ruhsat almamış. Kendisine de belgeleri veririm" dedi.

Rauf Denktaş'ın ismi yaşatılacak


İşçi Partili meclis üyesi Ertuğrul Sivrioğlu, ölüm yıl dönümü nedeniyle KKTC'nin merhum Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın adının bir cadde, park ya da bulvara verilmesi için önerge verdi. Önergenin meclis gündeminde yer almaması, sadece dilek ve temenni olarak kabul edilmesini isteyen CHP grubuyla, Sivrioğlu ve Ak Parti grubu arasında hararetli dakikalar yaşandı. Sivrioğlu'nun meclis gündeme alınması ve oy birliğiyle geçmesini istediği önerge yaşanan tartışmaların ardından AK Parti grubunun desteği ile oy birliğiyle kabul edildi.

İşçi Partisi'ne alışın

Sivrioğlu ayrıca mecvliste 3 partinin bulunduğunu ve kendisinin İşçi Partisi'ni temsil ettiğini ifade ederek, "Komisyonlarda neden görev alamıyorum. İşçi Partisi'ne alışsanız iyi olur. Beni yok sayamazsınız" dedi. Meclis başkanı Cindi Can Polat ise Sivrioğlu'na tüm komisyonlara katılabileceğini ve her madde ile ilgili görüşlerini söyleyebileceğini belirterek, "İP'ye, tüm partilere olduğu gibi saygılıyız. Size de partinizi değiştirdiğiniz için herhangi bir tavrımız yok" diye konuştu.

Karabağ meclislere katılmayacak mı?

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın bir daha meclislere katılmayacağı ile ilgili bir duyum aldıklarını ifade eden Ak Partili Hüsnü Boztepe, "Belediye başkanı meclislere katılmayacakmış. Biz nasıl belediye başkanına soru soracağız. Neden katılmıyor. Ak Parti'ye prim vermek istemiyorum diyor, demek ki Ak Parti doğru şeyler yapıyor" dedi.

Başkanın izinli olduğu için meclis toplantısına katılamadığını, daha sonraki toplantılara katılacağını belirten meclis başkanı Polat, başkanın meclislere katılıp katılmamasının çok şey değiştirmediğini, sorulan sorulara meclise başkanlık eden kişilerin cevap vereceğini söyledi.