Altı yılda ilçede bulunan toplam 49 okulun çoğunda bakım, onarım, boya çalışması yapan Bayraklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaz tatilinde okulları "elden" geçiriyor. Bugüne kadar gerçekleştirilen projeler ve yapılan çalışmalar kapsamında birçok okul yeni görünüme kavuşturuldu ve binaların eksiklikleri giderildi.

Bayraklı Belediyesi son olarak, Muzaffer Taş Demir, Ömer Özkan, Cemal Gürsel, Piyale, Osman Faruk Verimer, 80. Yıl Metaş, Özkanlar, Petkim İlkokulu ile Çamkıran Ortaokulu'nda çalışmalarını tamamladı. Okullarda iç ve dış cephelerde badana işleri, okul bahçeleri ile dış çevrelerinin asfaltlanması, bordür, kaldırımların, çatı ve yağmursuyu oluklarının, yağmur suyu ve atık su giderlerinin, kapı, pencere ve korkuluklarının bakım ve onarım çalışmaları yapıldı. Ayrıca, basketbol, voleybol, futbol gibi spor alanlarında basketbol potası ve voleybol direkleri dikilmesi, zemin düzeltmeleri gerçekleştirildi. Okullardaki çalışmalarına ara vermeden sürdüren Bayraklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 6 okulda yapılacak çalışmalar için de düğmeye bastı. Fatma Hikmet Kaşerci, Halide Edip Adıvar ilkokulu, Bayraklı Lisesi, Nedret İlhan Keten Ortaokulu, Özkanlar İlkokulundaki çalışmalar 2015-2016 eğitim öğretim yılı başlamadan bitirilmesi hedefleniyor.

'Geleceğe yatırım yapıyoruz'

Göreve geldiklerinden bu yana gerek ibadethanelere gerekse de eğitim kurumlarına desteklerini hiçbir zaman esirgemediklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, en önemli yatırımın çocuklara, öğrencilere, dolayısıyla geleceğe yapılan yatırım olduğunu ifade etti. Başkan Karabağ, "Göreve geldiğimizden bu yana okullarımızın her türlü sorunuyla yakından ilgileniyoruz. Yaz aylarında okullarımızın eksiklerini imkanlarımız dahilinde gideriyoruz" dedi.