Bayraklı'da faaliyet gösteren esnafların ruhsatlandırma işini bir külfet olmaktan çıkaran Bayraklı Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, "iş yerlerinde ruhsatlandırma" projesi memnuniyet yaratıyor. Ekipler, yönetmeliğe göre evrak eksikleri ve kontrolü için mükelleflerin belediyeye gelmesine gerek kalmadan, bu işlemleri iş yerinde gerçekleştiriliyor.

2 bin 698 iş yerini ruhsatlandırdı

İş yerlerinin mevzuata uygun işletilmesi için yıl içinde rutin kontroller yapan Bayraklı Belediyesi, vatandaşların sağlığı için iş yerlerini tek tek ziyaret ederek çalışılan ortamın temizliğine ve belirtilen kurallara uygunluğunu kontrol ediyor. Bu amaç doğrultusunda altı yıl içinde ilçede bulunan iş yerlerini tarayarak bu yerlerin faaliyet alanlarının ve ruhsat durumlarının tespitini yapan Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, yaptığı çalışmalar çerçevesinde 2 bin 698 iş yerini ruhsatlandırdı. Ruhsatsız faaliyet gösteren iş yerleri için de gerekli yasal işlemleri yaptı.

Okul kantinlerine sıkı denetim

İnsan sağlığını koruyup diğer taraftan iş hayatını düzenlemek için çalışmalarına ara vermeden devam eden belediye ekipleri, ilçe sınırları içerisinde bulunan okul kantinleri ve okul çevrelerinde gıda satışı yapan yerlerle toplu tüketimin yapıldığı alanları rutin olarak denetliyor. Tüketim alanlarının yanı sıra güzellik salonları, kuaförler, umuma açık eğlence yerlerinde de denetim yapılıyor. İnternet kafeler ve elektronik oyun salonları ile diğer iş kollarında faaliyet gösteren işletmeleri de takip edilerek, iş yerlerinin hijyenik ve uygun teknik koşullarda üretim yapmaları için gerekli tedbirlerin alınmasını sağlanıyor.
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, esnafın işini kolaylaştırmak için yoğun mesai harcadıklarını belirterek, "Ruhsatsız iş yerlerini hızlı bir şekilde ruhsatlandırıyoruz. Ayrıca ekiplerimiz vatandaşlarımızın sağlığı için rutin denetimlerini aralıksız sürdürüyor" dedi.