Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü halk sağlığını ilgilendiren her türlü şikayeti titizlikle değerlendirmeye devam ediyor. Gelen bir ihbarı değerlendiren ekipler, Adalet Mahallesi'nde bulunan ev görünümlü bir kokoreç imalathanesine baskın yaptı. Hijyen koşullarına uyulmadığı belirlenen baskında, sağlıksız ürünlere el kondu.

Adalet Mahallesi 1645 sokak üzerinde bulunan bir evde sağlıksız koşullarda kokoreç imalatı yapıldığı ihbarı alan Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, belirlenen adrese baskın düzenledi. Ev görünümlü imalathaneye giren ekipler, sağlıksız koşullarda üretim yapıldığını tespit etti. Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden çağrılan çöp kamyonuna imalathanede bulunan tüm kokoreçler yüklenerek imha edildi. Tutulan tutanağın ardından işyeri sahibine 1608 sayılı kanun gereği 189 TL para cezası kesildi. Mekanın tamamen boşaltılması için de iş yeri sahibine 5 gün süre verildi.

'Titiz davranıyoruz'

Vatandaşların sağlığı ile oynayan her türlü işletme ve imalathanenin karşısında olduklarını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Vatandaşlarımız bu konuda oldukça duyarlı. Biz de Zabıta Müdürlüğü olarak bu konuda titiz davranıyoruz. Gelen şikayetler anında dikkate alınıyor. Kanunun bize verdiği yetkilere dayanarak gereken durumlarda para cezası hatta kapatmaya kadar giden yaptırımlarımız var ve bunu uyguluyoruz. Vatandaşlarımızın sağlıklı gıdalarla buluşması için gerekli denetimi belediye olarak yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz" dedi.