Gümüşpala Semti 7002 Sokak numara 17'deki Bayrak Apartmanı ile 1660 Sokak numara 14'teki Ayla Hanım Apartmanı'nın hemen alt kısımdaki arazide, iddiaya göre bir süre önce müteahhit inşaat için izinsiz kazı yaptı. Kazı çalışmanın ardından bölgede inceleme yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, toprak kayması tehlikesine karşı iki apartmandaki dairelerin tahliye edilmesine karar verip, durumu Bayraklı Belediyesi'ne bildirdi. Belediye yetkilileri de kararı apartman sakinlerine tebliğ etti. Ancak, iki apartmanda yaşayanlar, karara itiraz edip evlerini boşaltmama kararı aldı.

BAŞBAKAN'A SESLENDİ

Kısa süre önce inşası tamamlanan apartmanın boşaltılmasının istenmesine tepki gösteren bilgisayar programcısı Özge Çarmıkçıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. Çarmıkçıoğlu, "Bizim apartmanımız yeni ve ruhsatını yeni aldık. Ancak bizim hemen alt kısmımızda, bir müteahhit izinsiz bir kazı çalışması yaptı. Bu da toprak kaymasına neden oldu, bunun üzerine de belediye, bizden evlerimizi boşaltmamızı istedi. Biz bu karara itiraz ettik. Çünkü biz haklıyız. Yasalara göre, bize maddi yardım yapmadan ve bize yer göstermeden evden çıkartmaları söz konusu değil, ama bizi zorla evden çıkartmak istiyorlar. Kazı yapıldıktan sonra, Jeoloji Mühendisleri Odası burada inceleme yaptı ve binalarımızda bir hasar olmadığını belirledi. Boşaltılması gereken iki apartmanda 15 daire bulunuyor. Biz mağduruz. Bize birisi yardım etsin, bu kim olursa olsun. Başbakan herkese yardım ediyor, bize de yardım etsin. Bizim mağdur olmamızla ilgili sorumlu kimse haklarında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

AVUKAT TEPKİ GÖSTERDİ


Bayrak Apartmanı'nda yaşayanların avukatı olduğunu belirten Enis Dinçeroğlu da, Bayraklı Belediyesi'ne gerekli önlemin alınması için dilekçe verdiğini söyledi. Dinçeroğlu, "Burada izinsiz bir kazı yapılıyor ve sizin evinizin altını oyuyor. Yani burada demek ki belediye ekipleri bu konudan haberdar değil. Sonra yepyeni ruhsatlı bina, risk oluştuğu gerekçesiyle boşaltılmak isteniyor. Aldığımız raporlara göre, şu safhada bir tehlike bulunmadığı, ancak önlem için istinat duvarı yapılması gerektiği söyleniyor. Ben de bunun üzerine, gerekli önlemlerin alınması için belediyeye dilekçe verdim" diye konuştu.

TUTANAK HAZIRLANDI

Tahliye için gelen belediye ekiplerini sokakta karşılayan apartman sakinleri, evlerini boşaltmayacaklarını belirtti, bunun üzerine tutanak hazırlayan belediye yetkilileri sokaktan ayrıldı.