Manavkuyu Mahallesi'nde bulunan Bayraklı Belediyesi Kurs Merkezi'nde kadınlara yönelik takı tasarımından ev tekstiline, mefruşat, örgü ve makine nakışına kadar farklı alanlarda birçok kurs düzenleniyor.

5 dersliği bulunan kurs merkezinde kursiyerler, 8 ay boyunca konusunda uzman eğitmenler tarafından pratik bilgiler alarak kendilerini geliştiriyor.
Yaptıkları birbirinden farklı ve güzel ürünlerle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran kadınlar, ürettiği ürünlerin ne kadar kaliteli olduğunu da kanıtlıyor. Kurs gördükleri alanlarda çeşitli firmalardan iş teklifi alan kadınlar böylece el emeklerini rahatça satışa sunabiliyor.

Kurslar ekonomik ve psikolojik mutluluk veriyor

Kursiyerlerden, emekli hemşire Neriman Tekeli kurs merkezinde herkesin istediği eğitimi alabildiğini belirterek "Burada aile ortamı var. Hocalarımız çok iyi, bizimle ilgileniyorlar" dedi. Kursiyerlerden Fikriye Alphan ise, "Pratik olarak eğitimler alıyoruz. Ortam çok güzel çok mutluyum. Emekli olduktan sonra ne yapacağımı düşünürken böyle bir kursa katılmak beni ve arkadaşlarımı hem ekonomik hem de psikolojik olarak rahatlattı. İnşallah bizi mutlu eden bu kurslar devam eder" dedi. Kurs eğitmenlerinden Selda Oksay, bu merkezlerin eğitim dışında psikolojik danışmanlık hizmeti gibi çalıştığını söyledi.

Her bölgede kurslar düzenleniyor

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 7'den 77'ye herkes için kurs düzenlediklerini belirterek, "Bayraklı'nın her bölgesinde bulunan semt evleri, kültür merkezlerimizde kurslar düzenliyoruz. Özellikle ev hanımları için el işi kurslarımız var. Kursiyerlerimiz yıl sonu sergileri ile hünerlerini sergileme fırsatı buluyor. Kimileri de bunları yine belediyemizin ücretsiz olarak sağladığı stantlarda satabiliyor. Arkadaşlarımızın bazıları firmalardan gelen tekliflerle kendilerine iş olanağı sağlıyor" dedi.