Bu kapsamda Tepekule ve Çay Mahalleleri'nde toplam 75 sokak tamamen kilit parke taş ile döşenecek. Tamamen yenilenen sokaklar modern bir görünüme kavuşturulacak ve aynı zamanda kış aylarındaki yağmur suyu birikimi sorunun da önüne geçilmiş olunacak.

Bayraklı Belediyesi, ilçenin yollarını yenilemeye devam ediyor. Çay Mahallesi'nde 2122 sokaktan başlayıp, 2108/1 sokakta sona erecek parke çalışmaları kapsamında toplam 38 mahalleye yaklaşık 4 bin m2 kilit parke döşenecek. Tepekule Mahallesi'nde ise çalışmalar 2083 sokaktan başlayıp, 1643/36 sokakta tamamlanacak. Toplam 37 mahalleye yaklaşık 3 bin metre kare kilit parke döşenecek. Ramazan Bayramı'ndan sonra başlayacak çalışmalar kapsamında Bayraklı sokakları yaklaşık 7 bin m2'lik kilit parke ile yenilenecek. Çalışmalar tamamlandığında sokakların görünümü de değişirken vatandaşlar daha rahat edecek. Kilitli parke taş altına uygulanan tabanla yağmur sularının sızması sağlanacak ve sokakta su birikmesinin önüne geçilecek. Özellikle kış aylarındaki bu sorun büyük ölçüde giderilmiş olacak.


ÇALIŞMALAR SÜRECEK

Bayraklı'nın ihtiyaç duyulan her mahallesinde gerekli görülmesi halinde kilit parke çalışması yapacakalrını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, hem modern ve çağdaş görünüm kazanacak sokaklarımızda artık özellikle yağmur suyu birikintisi sorunu da kalmamış oluyor. Daha önce yaptığımız yüzbinlerce kilitparke döşediğimiz mahallelerde bunu gördük ve herkes çok memnun. İhtiyaçlar ve imkanlarımız dahilinde bu çalışmaları yapmaya devam edeceğiz" diye belirtti.