Bayraklı Belediyesi, ilçedeki eskiyen ya da yetersiz kalan muhtarlık binalarını yeniliyor. Bayraklı’nın nüfus oranına göre en büyük mahallesi olan Manavkuyu’nun mevcut muhtarlık binasının ihtiyaçlara yanıt verememesi, 15 bin kişinin üzerindeki nüfusuyla dikkat çeken Gümüşpala Mahallesi’nin muhtarlık binasının ise bir konteynırden hizmet veriyor olması belediyeyi harekete geçirdi.

YENİ YER YAPILACAK

Manavkuyu Mahalle Muhtarı Fatma Ceylan, “Manavkuyu, Bayraklı’nın en büyük nüfusa sahip mahallelerinden. Hali hazırda var olan yerimiz taleplere yetmemekte, çok küçük. Bunun için belediye başkanımız sağ olsun yardımlarda bulunacak. İZSU su deposu yanındaki alan uygun gördük. Halkımızla daha rahat sohbet edebileceğimiz, yardımlarını depolayabileceğimiz bir binaya sahip olacağız. Halk için daha iyi hizmet verebileceğimiz bu yerde görevimize devam edeceğiz” dedi. 
 
TÜRKİYE’NİN EN GENÇ MUHTARI MEMNUN

Türkiye’nin en genç muhtarı olma unvanını da taşıyan Gümüşpala Mahalle Muhtarı İbrahim Balıkçı, “Çok yakında muhtarlık binamızı burada yenileyip güzel bir binada hizmet vermeye başlayacağız. Başkanımız Manavkuyu ve bize aynı projeyle onurlandırdı. Konteynır tabi çağımıza yakışmayan bir görüntü. Yapılacak bina modern olacak. İyi bir şey olacağına eminim. Biz mutluyuz tabi ki. Başkanımız tarafından muhtarlara değer verilmesi bizi onurlandırıyor” diye konuştu.

23 MAHALLEMİZLE BİR BÜTÜNÜZ

Bayraklı’nın 23 mahallesiyle birlikte bir bütün olduğuna dikkat çeken Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bu iki muhtarlığa aynı projeye sahip yeni binalar yapacağız. Eski yapıları yetersiz kalıyordu. Yeni yerlerini de eski yerlerine yakın bölgelerden seçtik. Vatandaşlarımız da ulaşımda zorluk çekmeyecek. Hem muhtarlarımıza hem de halkımıza hayırlı olsun” dedi.