Işıkkent Organize Süt Sığırcılığı Bölgesi'nde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi ortak çalışmasıyla yollar yenileniyor. Bornova Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Alanı'nın da bulunduğu bölgede 10 kilometreyi bulan asfaltlama çalışması başladı. Alandaki besicilik işletmelerinin bağlı olduğu Buca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin Başkanı Mustafa Sepetçi yapılan hizmetlere teşekkür etti.

Yaklaşık 270 dönüm alan üzerinde kurulan ve 70 besicilik işletmesinin faaliyet gösterdiği Bornova'deki Işıkkent Organize Süt Sığırcılığı Bölgesi, stabilize yollardan kurtuluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi'nin ortak çalışmasıyla yaklaşık 10 kilometrelik asfaltlama çalışması başlatılan bölgede hem besiciler hem de buradan alışveriş yapanlar yepyeni yolları kullanacak. Bornova Belediyesi Kurban Kesim ve Satış Alanı'na da komşu olan bölgede yapılan asfaltlama sayesinde kurban alışverişlerini yapan vatandaşlar da yararlanacak. Bornova ve Büyükşehir Belediyesi kısa süre önce Kamyoncular Sitesi'nin karşısından Işıkkent Organize Süt Sığırcılığı Bölgesi ve Kurban Satış ve Kesim Alanı'na giden ana yolun da asfaltını yenilemişti.
Asfalt çalışması nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'ya teşekkür eden Buca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Sepetçi, 'Kurban pazarına her gün binlerce insan geliyor. Yağmur yağdığında bu alan ve besicilerimizin bulunduğu bölge girilmez hale geliyordu. Gerçekten çok zorlanıyorduk. Yeni asfaltla çevremiz çok güzel olacak rahatlayacağız' dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalışarak ilçenin sorunlarını çözmek için büyük bir gayret içinde olduklarını söyledi. Işıkkent Organize Süt Sığırcılığı Bölgesi'nin de yaşadığı sorunları gözönüne alarak hemen harekete geçtiklerini belirten Başkan Atila, 'Hem Kurban Pazarımızın bulunduğu alana ulaşımı kolaşlaştırmk hem de yol boyunca faaliyetlerini sürdüren besicilerimizin daha modern koşullarda çalışmasını sağlamak için asfaltlama çalışmasını başlattık' dedi.