20 günlük bebeğini görmek için çalıştığı işi bırakıp Muğla'nın Bodrum ilçesinden İzmir'in Torbalı ilçesine gelen Sönmez'in hayatı, geçirdiği kaza sonucu karardı. Torbalı'ya geldikten sonra 18 yaşındaki kardeşi Mesut Sönmez'le birlikte Ayrancılar'a iş görüşmesine giderken karşı şeride geçen bir arabanın çarptığı Sönmez'in kolu koptu ve diz kapağı parçalandı. Kaza, 27 Haziran 2012 günü saat 15.00 sularında, Yazıbaşı Mahallesinde meydana geldi. Motosikletle seyir halinde olan Muhittin Sönmez ve Mesut Sönmez, E.Ö'nün kullandığı araca çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü Sönmez'in sol kolu koptu, kardeşi de ağır yaralandı. Olay yerine giden 112 Acil Sağlık ekipleri, Sönmez ve kopan kolunu Torbalı Devlet Hastanesi'ne götürdü. İlk müdahalenin ardından Sönmez, cankurtaranla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Bilinci kapalı olan Mesut Sönmez içinse helikopter cankurtaran istendi. Hayati tehlikesi bulunan Sönmez, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi.

Kısa sürede hastaneye kaldırıldığı için hayatı kurtulan Muhittin Sönmez, kopan kolunun uygun şartlarda ulaştırılmamasından dolayı kolsuz kaldı. Sıcak havada torbada İzmir'e götürülen kolun, dokuları öldüğü için yerine dikilemediği öğrenildi. Sönmez ailesi, olayda ihmal olduğunu iddia ettikleri hastaneyi Sağlık Bakanlığı'na şikayet edeceklerini ve haklarını arayacaklarını söyledi. Kazada bilincini kaybeden Mesut Sönmez de geçirdiği ameliyatların ardından ayağa kalktı, tedavisi devam ediyor.

Adana'dan 12 yıl önce gelerek Torbalı'ya yerleşen, evli ve biri 1,5, yaşında diğeri 40 günlük iki kız çocuğu olan Muhittin Sönmez, kazanın ardından zor günler geçirmeye başladı. Evinin kirasını ödeyemeyen talihsiz adamın, elektrik ve suyu da kesildi. Hiçbir geliri olmayan Muhittin Sönmez çaresiz kaldı. Annesi Hatice ve babası Bahittin Sönmez, zor durumdaki çocuklarını yanlarına aldı. Sönmez ailesi, iki odada sekiz kişi yaşamaya başladı. Evin tek geliri ise baba Sönmez'in emekli maaşı. Onun da yarısı kredi borcu için kesilen Sönmez, ailesine bakamaz hale geldi. 28 gündür yatağa bağımlı olarak yaşayan talihsiz gencin, diz kapağı parçalandığı için ayağa kalkıp kalmayacağı da belli değil. Doktorların 20 gün sonra kalkacağını söylediği Muhittin Sönmez, henüz hareket edemiyor. Sönmez, devamlı pansuman yapılması gereken hemşirelerin de düzenli olarak gelmediğini söylüyor.

Kazada kolunu kaybettiğini öğrenince şoke olduğunu dile getiren Sönmez, “İnsanın başına ne geleceği belli değil. Karşı şeride geçen araç bizim motosikletimize çarpıyor ve kolum kopuyor. Kazanın nasıl olduğunu hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde kolumun yerinde olmadığını fark ettim ve şoka girdim. Artık iki küçük çocuğuma doyasıya sarılamayacağım. Tek kolum olmadığı için iş bulmam imkansız hale geldi. Eşim, iki çocuğum ve ben, baba eline bakar hale geldik. Diz kapağım parçalandığı için yürüyemeyebilirmişim. Karşı şeride geçip hayatımı karartan şoförün, 27 gün geçmesine rağmen gelip halimizi bile sormaması bizi kahrediyor. Yaptığı bir hata, benim hayatımı kararttı. Şu an çok zor durumdayız ve yardım bekliyoruz. Devlet yetkililerinin bana sahip çıkmasını istiyorum.” dedi.

Muhittin Sönmez'in kardeşi Duygu Sönmez ise olayın peşini bırakmayacaklarını ve haklarını kanuni yollardan arayacaklarını söyledi. Kazayı yapan sürücü ve kopan kolu uygun şartlarda götürmeyen sağlık kuruluşu hakkında dava açacaklarını belirten Sönmez, “Kolu kopan ağabeyim, İzmir'e karayoluyla ulaştırılmış. Kopan kol da sağlıksız bir şekilde gittiği için dokuları ölmüş. Ege Üniversitesi'nde yerine dikilemedi, bize geri de verilmedi. En ufak bir ameliyatta çıkarılan kemik dahi hastanın yakınlarına veriliyor ancak bize bir şey verilmedi. Yaşadığımız o panik nedeniyle bunların araştırmasını yapamamıştık. Önümüzdeki günlerde tüm ihmallerin hesabını yargı yoluyla soracağız. Ağabeyimin bundan sonraki hayatı çok zor geçecek. Biz ailesi olarak destek olmaya çalışıyoruz. En kısa zamanda kol nakli için başvuru yapacağız. Nakli beklerken de protez takılması için uğraşacağız.” şeklinde konuştu.