İzmir Ticaret Gazetesi'nin İstanbul temsilciliğini yapan Yaşar Sezginer, iki yıl önce evinde kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Ölümünden 5 yıl önce vücudunun kadavra olarak kullanılması için vasiyet bırakması üzerine Yaşar Sezginer'in cesedi, cenaze töreninin ardından toprağa verilmeyip Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağışlandı. Burada iki yıl boyunca hem tıp öğrencileri hem de uzmanlık eğitimi alan doktorlar, Sezginer'in bedeni üzerinde anatomi başta olmak üzere çeşitli dersler için eğitim aldı. İki yılın ardından, Yaşar Sezginer'in cenazesinin ailesine teslimi sırasında bir de şükran töreni düzenlendi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi'ndeki törende, tıp öğrencilerinin ve öğretim üyelerinin yanı sıra Sezginer'in eşi Berrin Sezginer ve kızı Mehveş Isı ile diğer aile yakınları hazır bulundu. Babası için yapılan törende konuşan Mehveş Isı, "Sevgili babamız için dini töreni o zaman yaptık. Cenazesini de tekrar teslim alacağımız için içimiz rahattı. Bu bağışın ardından yaptığım araştırmada, aslında ne kadar önemli olduğunu gördüm. Ve bir kez daha babamla gurur duydum. Çünkü bu sayede öğrenciler, iyi bir eğitim alıp gelecekte yeni canlar kurtarabilecekler" dedi.

Anatomi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Lokman Öztürk ise "Cesur yürekli insan bilim için, insanlık için önemli bir hizmette bulundu. Bu vasiyeti yapması önemli ama ailesinin de o vasiyeti yerine getirmesi de önemli. İki yıl boyunca öğrenciler, uzmanlık eğitimi alanlar, Yaşar Sezginer'in vücudu üzerinden eğitim alıp gelecekle ilgili önemli kazanımlar elde etti. Bu şükran törenini de onun için düzenledik. Türkiye'deki tıp fakültelerinde önemli bir kadavra sorunu da var. Ama bizler bu bağışlarla önemli gelişme sağladık. Bunun için yurt dışından kadavra getirilmesi için planlar var, ama ben ona karşıyım o zaman kara yürekli kişiler devreye girecek. Ama bizler kendimizi iyi anlatır, sorunumuzu iyi anlatırsak bu gibi bağışlarla bu eğitimi aldırabiliriz" diye konuştu. Yaşar Sezginer için düzenlenen törende onun bedeni üzerinde eğitim alan öğrencilerden Derya Zengin de konuştu.

TIP ÖĞRENCİLERİ TABUTUNU TAŞIDI

Yaşar Sezginer'in cenazesi, törenden sonra öğrenciler tarafından cenaze aracına kadar taşındı. Cenaze daha sonra duygulu anlar yaşayan ailesine teslim edildi. Yaşar Sezginer, 2 Kasım Pazar günü İstanbul'daki Kozluk gasilhanesindeki mescitte ikinci kez kılınacak namaz sonrasında, Eyüp Sultan Mezarlığı'nda toprağa verilecek.