3 bin metrekarelik alana yayılan park, çocuk oyun alanı, spor aletleri, sevimli dostlar için tasarlanan kum havuzu ve oyuncaklarla çağdaş bir görünüm kazandı. Botanik bahçesini andıran çiçekleri, yenilenen banklarıyla İzmirlilerin aileleriyle birlikte keyifli zaman geçirebilecekleri bir ortam yaratıldı.

Aile boyu park keyfi

Konak Belediyesi, çocukların güvenliği için Behçet Uz Parkı’na yeni düzenleme getirdi. Eski ve yıpranmış salıncak, kaydırak gibi oyuncaklar yenilendi. Kauçuk zemin döşemesi ise çocukların özgürce koşup, oynamalarına olanak tanıdı. Çocukları parkta oynarken, anne babalar da çocuklarını izlerken spor yapabilecekleri bir alana kavuştu.

Sevimli dostlar unutulmadı

Behçet Uz Parkı’nda çalışmalarını tamamlayan ve modern görünümüyle örnek bir yaşam alanı oluşturan Konak Belediyesi, sevimli dostları da unutmadı. Hem sahipli hayvanların hem de sokak hayvanlarının yararlandığı kum havuzu genişletildi ve temizlendi; oyuncak yerleştirildi, beslenme durakları oluşturuldu. Kedi ve köpeklerin mama yediği ve sularını içtiği alana koyulan oyuncaklar, özellikle kedilerin uğrak yeri oldu. Zamanlarını oyun oynayarak geçiren yavru kediler, sevimli hareketleriyle parkta gezenlere neşeli saatler yaşattı. Sevimli dostlarıyla parkta dolaşmaya çıkan vatandaşlar uygulamadan memnun kaldıklarını dile getirdi. Özellikle kum havuzunun büyük bir rahatlık olduğu görüşünde birleşen evcil hayvan sahipleri, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkürlerini iletti.

İzmir nefes alıyor


Üç yılda Konak ilçesinde yeşil alan oranını 5 kat artıran Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Behçet Uz Parkı’nda güvenli ve temiz bir dinlenme alanı oluşturduklarını söyledi. Başkan Tartan, “Şehirlerin en büyük sıkıntılarından biri de beton duvarlar arasında sıkışıp kalmaktır. Ancak Konak’ta böyle bir sorun kalmadı. Göreve geldiğimiz günden bu yana, kentin dört bir yanında uygun olan her alanı yeşillendirdik; İzmir’in nefes aldığı modern parklar oluşturduk” diye konuştu.