Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaz ayları ile birlikte çalışmalarına hız verdi. Yerel seçimlerden bu yana 751 ayrı adreste, 890 ton asfalt üretilerek 7 bin 502 metre kare asfalt yama yapıldı. Kent merkezlerinde ise 575 adreste 4 bin 756 metre karelik parke taşı tamiri gerçekleştirildi.  Yağmur sularının yolları basmaması için 503 adreste kanal ve ızgara temizliği yapıldı. Ayrıca bin 192 adreste sokağa kaçak olarak bırakılan moloz ve evsel atık temizliği tamamlandı. Sokak aralarını da yenileyen ekipler, parke taşlarının yanı sıra, kanalet ve bordürleri de değiştirdi.

ŞANTİYEDE ÜRETİLİYOR


Karşıyaka Belediyesi Şantiye tesislerinde son beş ay içinde 18 bin 525 metre karelik parke taşı, 4 bin 500 adet bordür kanalet üretimi yapıldı.  Beton şantiyesinde de 2 bin 196 metre küp beton üretimi gerçekleştirildi. Atölye imkanları ile parklarda kullanılmak üzere 95 adet bank ile 50 adet çöp kovası üretimi de sağlandı.

HEDEF DAHA GÜZEL KARŞIYAKA

Daha güzel ve çağdaş bir kent yaratmak için tüm imkanlarıyla mücadele ettiklerini söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Vatandaşlardan gelen talep ve öneriler doğrultusunda, eskiyen, yıpranan veya çökme yaşanan kaldırım ve sokakları yeniliyoruz. Bunları da kendi şantiyemizin olanaklarını kullanarak, en az maliyetle yapıyoruz. Daha güzel bir Karşıyaka'yı ve daha modern sokakları, parkları hep birlikte yaratacağız" dedi.