28 Ağustos – 6 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 84. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda İEF bölümleri arasında en çok ilgi çeken noktalardan biri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu “Belediye Sokağı” olacak. Büyükşehir Belediyesi, dev yatırım ve projelerini, son teknoloji ürünleri ve eğlenceli araçlar ile ziyaretçilerine tanıtacak. Aynı zamanda interaktif uygulamalarında olacağı teknolojik sokak, ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatacak.

Paraşütle Yarımada’yı keşfedin

Belediye Sokağı’nda yer alan paraşüt simülasyonu, ziyaretçilere heyecan dolu bir deneyim sunacak. Standa gelen ziyaretçiler simülasyon gözlüklerini takarak Urla, Karaburun, Seferihisar, Güzelbahçe, Balçova, Narlıdere, Menderes ve Selçuk’u içine alan Yarımada üzerinde paraşütle süzülürken “Yarımada Stratejik Kalkınma Projesi”nin renkli ayrıntılarını öğrenmenin tadını çıkaracak.

Büyükşehir parmaklarınızın ucunda

Sokakta, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği ve İzmirlileri yakından ilgilendiren 100’e yakın proje, çoklu dokunmatik ekranlarla ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor. Birden fazla kişinin aynı anda rahatlıkla kullanabileceği, merak ettiği projeye dokunarak ister videosunu izleyip, ister ayrıntılarına göz gezdireceği dokunmatik ekranlarda ayrıca çocuklar için balık avı oyunu da bulunuyor.

Sürpriz video mapping gösterileri

Belediye Sokağı’nı ziyaret edenleri ayrıca sürpriz video mapping gösterileri bekliyor. İzmir’in tarihi, turistik güzellikleri ile Büyükşehir’in öne çıkan projelerinin üç boyutlu canlandırmalarla tanıtılacağı video mapping gösterileri, ziyaretçilere sanki “oradaymış” hissi yaşatacak.

Asansör Fuar’a taşındı

Belediye Sokağı’nın ilgi çeken noktalarından biri de Tarihi Asansör’ün dijital maketi olacak. 84. İEF için özel olarak tasarlanan Tarihi Asansör’ün dijital maketinde ziyaretçilere özel ikramlar sunulacak. Büyükşehir projeleri hakkında bilgi alan ziyaretçiler, Asansör’de soluklanarak İzmir manzarasının tadını çıkaracak.

 
Atam Yanımda

2014 yılında yoğun ilgi gören “Atam Yanımda” uygulaması, bu yıl da en çok ziyaret edilen alanlardan biri olacak. Uygulama ile ziyaretçiler üç boyutlu canlandırmalarla oluşturulan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk fotoğraflarının içinde poz verebilecek. Karta basılan ve  Ata’yla yan yana çekilmiş gibi çıkan baskılar stanttan alınabilecek.

Vahşi yaşamın tam ortasında

Doğal Yaşam Parkı’nı fuara taşıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, minik misafirlerine bu yıl da vahşi hayvanlarla yakın temas kurma heyecanı yaşatacak. Hologram görüntülere dokunarak ekranda yer alan hayvanları hareket ettiren minikler, doğal yaşamın tam ortasındaymış hissi yaşayacak.

Metro simülasyonu

Belediye  Sokağı’nın en sevilen etkinliklerinden biri olan Metro Simülasyonu, bu yıl da alandaki yer alacak. Bir tünel içine konumlanacak oyununda ziyaretçiler, tünelde metro sürüyor hissi yaşayacak. İzmir Metro A.Ş.’nin kullandığı araç kabinlerinin bire bir örneğini fuara taşıyan simülasyonu kullanan ziyaretçiler, kendilerini adeta gerçek metroları kullanmış, istasyonlara yanaştırmış ve yolcu alıp bindirmiş gibi hissedecek. İzmir Metro A.Ş. standını ziyaret eden konuklara ayrıca metro treni oyuncağı hediye edilecek.

 
Bu sokakta hayat var

Büyükşehir ekiplerinin unutulmaz dans ve tiyatro gösterilerini sahneleyeceği, konserler sunacağı Büyükşehir Sahnesi, sağlığa dair önemli konukların katılacağı Eşrefpaşa Hastanesi Gün Batımı Sağlık Sohbetleri ve leziz taze sütlerin dağıtılacağı Süt Kuzusu standı da, Belediye Sokağı’nın vazgeçilmez unsurları olarak İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ziyaretçilerini bekliyor.