Zihinsel ve Gelişim Engelli bireylerle, gönüllüleri arkadaş yapan Best Buddies sosyal sorumluluk projesi, Türkiye'de İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'dan sonra Ege Bölgesi'nde ilk olarak Bergama'da hayata geçiyor.

Best Buddies Turkey ekibi, Bergama'daki 17 lise yönetimi ve rehabilitasyon merkezlerinin katıldığı tanıtım toplantısını, Bergama Kültür Merkezi'nde yaptı. Bergama Belediyesi, Bergama Kaymakamlığı ve Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de paydaş olarak destek verdiği tanıtım toplantısında katılımcılar, pilot proje olarak başlatılan çalışmanın basamaklarını proje koordinatörlerinden dinlediler. Pilot projenin uygulanacağı Bergama 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de yoğun katılım ile toplantıyı izledi.

Eşleşme yapılacak

Bugünden itibaren pilot proje okulundaki öğrenciler gönüllü başvurularını yapmaya başlıyor. Başvuruların ardından Best Buddies Turkey tarafından gönüllü olan öğrencilere; Liderlik ve Engellilik Kavramına Doğru Yaklaşım eğitimleri verilecek. Eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, eş zamanlı olarak okul bünyesinde oluşturdukları proje yönetim ekibiyle arkadaşlık eşleştirmelerini ilçedeki rehabilitasyon merkezleri ile görüşerek yapacaklar. Projenin en renkli günü olan 'Eşleştirme Günü'nde' de bu arkadaşlıklar, gönüllülere duyurulacak ve arkadaşları ilk kez birebirlerini orada tanıyacaklar. Öğretim yılı süresinde devam edecek arkadaşlık programında gönüllülerin sorumluğunda olan konulardan bazıları; ayda iki kez yüz yüze görüşmek ve okul ile birlikte ortak aktiviteler yürütmek. Projenin sonunda ise engeli olan ve olmayan gönüllü bireyler uluslararası bir gönüllülük sertifikası almaya hak kazanıyorlar.