UNESCO Dünya Mirası adaylığı çalışmalarının ve Bergama turizminin değerlendirildiği programa katılım yoğun oldu. Beşiktaş Ortaköy Kültür Merkezi'nde Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve UNESCO Dünya Mirası ve Alan Yönetimi Birimi Koordinatörü Yaşagül Ekinci'nin sunum yaptığı toplantıya Beşiktaş Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Kemal Çiloğlu, İstanbul'da yaşayan çok sayıda Bergamalı ve turizmciler katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Mehmet Gönenç, " Bergama, Bakırçay'ın bereketli toprakları üzerine kurulu tarihi ve kültürel zenginleri içinde barındıran müthiş bir kent. Bu kent her yıl binlerce turist ağırlıyor. Yüz on dört köyü ve beş beldesiyle aynı zamanda bir tarım kenti olan Bergama turizm zenginliklerini çok net olarak ortaya koyamamış maalesef. İşte tam da bu yüzden Bergama UNESCO Dünya Mirası adayı. UNESCO adaylığı Bergama'nın tarihsel ve kültürel misyonuna uygun olarak hak ettiği yeri bulmasına olanak sağlayacaktır" dedi.

Başkan, Bergama Belediyesi bünyesinde oluşturulan ekiple adaylık çalışmalarının yürütüldüğünü vurgulayarak, böyle bir birimin varlığının sürecin bundan sonra da sürdürülebilir olmasına faydalı olacağına işaret etti. Gönenç, Bergama'nın turizm alanında tanıtılmasının oldukça önemli olduğunu söyledi, Bergama'nın ekonomik anlamda önünü açacak en büyük projenin turizm alanında yapılacak çalışmalar olduğunu ifade etti.
Kenti tanıtan bir belgesel gösterinin ardından Yaşagül Ekinci kentin UNESCO sürecini katılımcılara aktardı. Bergama'n üç tek tanrılı dine ev sahipliği yaptığını ve dünya medeniyet tarihine pek çok ilk kazandırdığını belirten Ekinci; " Roma ve Helen Dönemi tapınaklarına, su yollarına, tiyatrolarına sahip Bergama, antik dönem sonrası yaşamın kesintisiz olarak devam ettiği bir başkent.Antik Anadolu'nun incisi Bergama'nın kalıcı listede yer alması için başvurumuzu yaptık. Umuyoruz ki bu çalışmalar, kalıcı listeye girmekle sonuçlanacak. Bergama'daki zenginliklerin UNESCO ve dünya tarafından tescillenmesiyle Bergama yakın gelecekte bir dünya markası olacaktır" diye konuştu. Program düzenlenen kokteylin ardından sona erdi.