Bergama Ticaret Odası'nda, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, Bergama'daki esnaf ve meslek odalarının başkanlarının katılımı ile yapılan proje değerlendirme toplantısında sonuçlar değerlendirildi.

Anket ve raporlardan elde edilen verilere göre 7 haftalık proje süreci kapsamında Bergama'ya 1200'den fazla İzmirli ziyaretçi getirildiği açıklandı. Projeye yoğun ilgi olması nedeniyle bazı haftasonları, 2 olan otobüs sayısı 4'e çıkarılmıştı.

Ziyaretçilerin yüzde 95'inin ise ilçeyi yeniden ziyaret etmek istediği belirlendi.
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Seni Çağırıyor Projesi'nde elde edilen geri dönüşlerin çok önemli olduğunu ve yeni yapılacak projelere ışık tutacağını söyledi. "Bu projeye başlarken amacımız, ilçemize gelen ziyaretçilerin örenyerlerinin dışında Bergama merkezinde de vakit geçirmelerini sağlamaktı. Sonuçlara baktığımızda hedefimize ulaşmış görünüyoruz. Bundan böyle hep birlikte ilçemiz ekonomisinin canlanmasına yönelik çalışmalar geliştirmemiz gerekiyor. Bergama'nın UNESCO Dünya Mirası olması tarihi bir önem taşıyor. İlçemizde tabi ki sanayi de tarım da hayvancılık da gelişmeli. Ama temel lokomotifimiz turizm olacak" diye konuştu.

BERTO Başkanı Fikret Ürper ise Bergama'yı ekonomik anlamda canlandırmak için farklı etkinliklerin belirli aralıklarla yapılması gerektiğini bunlardan birinin alışveriş festivali olabileceğini belirtti.