Daha önce Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde ücretsiz olarak üniversiteye hazırlık kursu, resim, müzik ve sanat kursları açarak vatandaşlara hizmet etmeye devam eden Bergama Belediyesi, eğitimde engellilerin de yanında olmaya devam ediyor. Eğitimde fırsat eşitliğinden yana olduklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise yapılan hizmetin bu düşünce doğrultusunda yerini bulduğunu ifade ediyor.

Bergama Belediyesi, Bergama Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Bergama Spastik Çocuklar ve Erişkinler Derneği işbirliğinde, spastik engellilere yönelik açılan KPSS kursunda gerekli olan eğitim materyalleri kursiyerlere dağıtıldı. Kurs için gerekli materyallerin dağıtımı Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Atlam, Bergama Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürü Erkin Sabancı ve Bergama Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Ergüner tarafından gerçekleştirildi.

Engelsiz bir yaşam için çalışıyoruz

Dağıtım sırasında kursiyerlerle bir araya gelerek sohbet eden Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Atlam, engelli vatandaşlar için sadece eğitim değil her anlamda onlara destek olmaya çalıştıklarını belirterek, "Bergama Belediyesi olarak engelsiz bir yaşam için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerek derneğimize gerekse Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'müze böyle güzel çalışmalar için vermiş oldukları desteklerden dolayı hem şahsım hem de Belediye Başkanımız adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Eğitimde fırsat eşitliği

Açılan kurs ile ilgili görüş belirten Başkan Gönenç ise, "Daha önceden de belirttiğim gibi biz eğitimde fırsat eşitliğinden yanayız. Parasız eğitimden yanayız. Bu ilkeyle hareket ederek tartışmalara neden olan dershanelerin kapatılmasının ardından, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte Bergamalı gençlerimiz için ücretsiz üniversiteye hazırlık kursları başlatmıştık. Şimdiki uygulamamız ise eğitimde fırsat eşitliği anlayışımıza daha zengin bir anlam katıyor" dedi.
Ulaşım, yemek ve eğitim kaynaklarının Bergama Belediyesi tarafından sağlandığı kursta, eğitim Bergama Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü hocaları tarafından veriliyor. Meslek edinme ve işe yerleşme oranının oldukça yüksek olduğu kursta şu ana dek yedi kişi sınavı kazanarak kamu alanında işe başlama imkanı buldu. Dernek aynı zamanda ahşap boyama ve keçe gibi hobi kursları ile engelli vatandaşlara destek oluyor.