İlçe Tarım Müdürlüğü  görevlileri ile  birlikte ilçede bulunan  fırınları denetleyen ekipler,  hijyen şartlarını dikkate aldı, fırınlarda kullanılan alet ve ekipmanların gıda kullanımına uygunluğunu, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatlarını kontrol etti.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, belirli aralıklarla yapılan denetimlerin Ramazan ayı nedeniyle sıklaştırıldığını söyledi. Gönenç; "Denetleme yaptığımız fırınlarda görünen bazı küçük eksikliklerde işletmeleri sözlü olarak uyarıp, eksikliklerini tamamlamaları için süre veriyoruz. Fakat insan sağlığını etkileyecek büyük eksikliklere göz yummuyoruz. Yeniden yaptığımız kontrollerde aynı eksikleri gördüğümüz zaman tutanak tutuyoruz, yasal ve cezai işlem başlatıyoruz. Bergama’da faaliyet gösteren ve denetimi yapılan fırınlarda genel anlamda bir sıkıntı yok. Bu kontrollerde amacımız halkımızın daha sağlıklı ve standartlara uygun gıdalar tüketmesini sağlamak. Halkımızın temiz gıdaya ulaşması için ekiplerimiz gerekli titizliği göstermeye devam edecektir" şeklinde konuştu.

Başkan Gönenç, “Denetimler sıkı bir şekilde yapılıyor. Esnafımızın uyarıları dikkate aldıklarını görüyoruz. Hijyen kurallarına uyan tüm esnafımıza teşekkür ediyorum” dedi. Gönenç, Bergamalılar’ın sağlıklı ve huzur dolu bir Ramazan ayı geçirmelerini diledi.

Ekipler, gerçekleştirdikleri denetimlerde birçok fırında üretim koşullarının uygun olduğunu, halkın gönül rahatlığıyla pide ve ekmek tüketebileceklerini belirtti. Fırın denetimleri, Ramazan ayı ve sonrasında da belirli aralıklarla devam edecek.