Bergama esnafını 'Bergama Seni Çağırıyor' projesine hazırlamak amacıyla Bergama Belediyesi, Bergama Ticaret Odası, Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksek Okulu ve Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM) işbirliğinde hayata geçirilen "Hizmet Kalitesi Arttırma Eğitimi"ni başarı ile tamamlayan esnaflara sertifikaları verildi.

Bergama Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen sertifika törenine Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Atlam, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Metin Artukoğlu, Ege Üniversitesi Öğretim Üyeleri, Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Bergamalı esnaf katıldı.

"Genel Turizm Bilgisi" ile başlayan 20 saatlik ders programı UNESCO Dünya Mirası Bergama'nın turizm potansiyeli, turizm işletmelerinde pazarlama, etik, hijyen, beden dili, hizmet kalitesi ve turist-işletmeci ilişkisi konularında eğitimlerini tamamlayan esnaflar, Dünya Mirası Bergama'yı ziyaret edecekler için hazırlandılar.

Esnafların eğitimlere göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Atlam, ikincisi gerçekleşecek Bergama Seni Çağırıyor Projesi'nin "Mutlu Esnaf Mutlu Turist" sloganı ile yola çıkmasının hem Bergama esnafı hem de Bergama'yı ziyarete gelenleri mutlu edeceğini belirtti.

Turist Dostu İşletme etiketi

Katılımcılara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkürlerini sunan Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper ise esnafın hem kendilerini hem de işletmelerini geliştirebilmek adına bu eğitimlere katılmalarından dolayı duydukları memnuniyeti ifade etti. Ürper, "Günümüzde her şey çok hızlı değişiyor. Bu nedenle de kendimizi yenilememiz adeta bir zorunluluk haline geldi. Bu tür eğitim merkezlerinin olması ve özellikle de Bergama'da bu eğitim merkezlerinin bulunması ve aktif anlamda kullanmamızın büyük bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Bu eğitimlerin sağlanmasında özellikle Başta Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'e, Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'ne ve Belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Törenin sonunda katılım belgelerini alan işletmecilere "Turist Dostu İşletme" etiketi verildi. Etiketler sayesinde gelen ziyaretçilerde hizmetten memnun kalınacağı bilincinin oluşması amaçlanıyor.