Bergama'da, Yüksek Öğretim Kurumu'nun Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu olması yönünde onay verdiği Eski Sümerbank Tekstil Fabrikası'nda inşaat çalışmaları yoğun şekilde yürütülüyor. Bergama Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi arasında imzalan protokole göre, üniversiteye dönüştürülen Eski Sümerbank Tekstil Fabrikası'yla Bergama, Ege Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nun ardından ikinci üniversitesine kavuşacak.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse ve Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanı Kemal Abidin Öztürk üniversiteye bir ziyaret gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen yetkililer, görüş ve önerilerini belirtti, önümüzdeki günlerdeki yürütülecek çalışmalar hakkında yol haritası belirledi.

YÖK'ün  onayıyla ilk aşamada, Lojistik, Arkeoloji Teknikerliği ve Makine Teknolojileri bölümü olmak üzere üç bölümde eğitim verecek okuldaki  çalışmaları izleyen yetkililer, üniversitenin 2012-2013 Eğitim- Öğretim Dönemi'nde öğrenci almaya başlayacağını belirtti.

Derslikleri, kantini, yemekhanesi ve yurtlarıyla bir yaşam alanı haline gelecek fabrikadaki tüm çalışmalar titizlikle gerçekleştirildi. Fabrika idari binaları, çelik hasır ve püskürtme beton yöntemiyle güçlendirilerek 19 sınıflı derslik haline getirildi. Fabrika içerisinde bulunan lojmanlar, yaklaşık 200 öğrencinin barınabileceği, 6 blok ve toplam 36 daireden oluşacak yurt kompleksi için hazır hale getirilirken, binaların  sıhhi tesisat, kalorifer ve elektrik tesisatları yenilendi. Öğrencilerin kendilerini evlerinde hissetmeleri için lojmanların tadilatında modern ve kaliteli malzeme kullanıldı. Üniversitenin uzun vadede kullanabileceği nitelikte bilgi işlem sistemi kuruldu, çevre düzenlemeleri yapıldı.
 
Bergama Belediyesi'nin yaklaşık 3 milyon lira kaynak ayırdığı üniversitedeki binalarda depreme dayanıklı güçlendirme çalışmaları  gerçekleştirildi. Başkan Gönenç ile fabrikayı gezen yetkililer, Dokuz Eylül Üniversitesi'nin yeni eğitim-öğretim döneminde öğrencilerin ders başı yapması için gerçekleştirilmesi gereken tüm hazırlıkları hızla yürütüleceğini belirtti.

Başkan Gönenç, "Bergama'ya ikinci bir üniversite kazandırmak için yürüttüğümüz çalışmalar somut sonuçlar veriyor.  YÖK'ün onayı geçtiğimiz günlerde elimize ulaştı. Çalışmalarımız hızla sürüyor.  Derslikleri, yemekhanesi ve yurtlarıyla bir okuldan çok bir yaşam alanı hale gelecek fabrika, artık bir eğitim merkezi olarak hizmet verecek" diye konuştu.