Kemoterapi tedavisi gören Berk bebeğe, bayramın birinci günü ilik nakli yapılacak. Çifte bayram yaşayacak olan anne Pınar İnal, "Berk yeniden dünyaya gelmiş gibi olacak. Yepyeni bir hayata başlayacağız" dedi.

Manisa'nın Kula İlçesi'nde belediyede itfaiye eri olan Yalçın İnal ile sigortacılık yapan Pınar İnal, geçen Ağustos ayında Berk adını verdikleri bebeklerinin dünyaya gelmesiyle büyük mutluluk yaşadı. Henüz 9 günlükken kontrollerini yaptırmak için hastaneye götürülen Berk bebeğe, sarılık ve trombosit düşüklüğü teşhisi konuldu. Minik Berk İzmir'deki Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Buradaki tetkikler sonrasında Berk bebekte, bunların yanı sıra kemik büyümesi rahatsızlığı bulunduğu ortaya çıktı.

KEMİK İLİĞİ NAKLİ

Yaşaması için kemik iliği nakline ihtiyacı olduğu bildirilen Berk bebek için Türkiye'nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesiyle bağlantıya geçildi. Yalçın İnal'ın belediyedeki meslektaşları da kampanya düzenleyip donör olmak için kan bağışında bulundu.

'Berk bebek ölmesin' sloganıyla başlatılan kan kampanyasında, başka Kula olmak üzere Ege Bölgesi'nde yaşayan vatandaşlar seferber oldu. Mevcut binlerce numuneden Berk bebeğe uygun kan bulunamadığı için uluslararası ilik bankaları da tarandı.

MÜJDELİ HABER 11 AY SONRA GELDİ

Hastane odasında bir yandan Berk bebeğin tedavisi devam ederken, bir yandan da uygun iliğin bulunması için umutlu bekleyiş bugüne kadar sürdü. Araştırmalar sonrasında, Berk bebeğe, müjdeli haber geçen hafta Singapur'dan geldi. Bu ülkedeki donörden alınan kök hücrenin uygunluk göstermesi üzerine, nakil içinde hazırlıklar başladı. Berk İnal, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nden, naklin yapılacağı Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'ne alındı.

Burada Berk bebeğe, nakil öncesinde gerekli olan kemoterapi tedavisi uygulanmaya başlandı. Bu arada tedavinin yolunda gitmesi üzerine nakil için gün de belirlendi. Berk bebeğe, bayramın birinci günü olan pazartesi nakilin yapılacağı açıklandı.

Yaklaşık 11 ay süren endişeli bekleyişin ardından, çifte bayram yaşayacak olan anne Pınar İnal, Berk'in yeniden hayata başlayacağını söyledi. Umutla naklin olmasını beklediklerini dile getiren Pınar İnal, "Berk, şu anda görme yeteneğini yüzde 80 oranında kaybetti. Naklin olmasının ardından sağlığına kavuştuğu zaman, bu yeteneğini tekrar kazanıp kazanamayacağını bilmiyoruz. O zaman belli olacak ama en azından sağlığına kavuşacak. Berk yeniden dünyaya gelmiş gibi olacak. Yepyeni bir hayata başlayacağız" dedi.