İki kişinin bıçakla bir kişinin de tüfekle yaralandığı olayın ardından, silahı kullanan İbrahim K.'nın da aralarında bulunduğu 7 kişi yakalandı. Şüphelilere adliyeye sevk edildikleri sırada çelik yelek giydirildi, polis uzun namlulu silahlarla önlem aldı.

Geçen Şubat ayında Alsancak’daki Meksika Sokağı üzerinde meydana gelen olayda, suç örgütü lideri olmaktan ve cinayete azmettirmekten cezaevinde bulunan Erol Beşok’un oğlu 28 yaşındaki Esat Beşok ile restoran işleten 34 yaşındaki İdris Turşak, kumar organizasyonu düzenleme yüzünden karşı karşıya geldi. Yaralamaya azmettirmek suçundan girdiği cezaevinden çıkan Esat Beşok, aynı işadamına telefon edip kumar gününe davette bulunduğu öne sürülen İdris Turşak’la tartıştı. Kavga sırasında İdris Turşak olay yerinde, Esat Beşok ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayla üç kişi de yaralandı.

DURUŞMA SONRASINDA ADLİYEDE SAVAŞ


Cinayet davasının geçen salı günü görülen duruşmasının ardından, adliye binasında Turşak ve Beşok aileleri üyeleri arasındaki tartışma dışarıya taştı. Adliye binası dışındaki kavgada, Turşak ailesine yakın olan Cihan Duman ve İsmail Büyükalp bıçakla, Bülent Özmen de silahla yaralandı. Olayın ardından bölgeye sevk edilen çok sayıda polis ekibinin müdahalesiyle taraflar ayrıldı.

Silahlı kavganın ardından Emniyet Müdürü Ali Bilkay’ın talimatıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmalarında, kavgaya karıştıkları belirlenen İbrahim K. ile G.U., E.K., V.B., O.E., H.B. ve Ç.T., saklandıkları yerlere yapılan baskınlar sonrasında yakalandı. Kavga sırasında kullanılan tüfekte ele geçirildi. Olayda silahı kullandığı tespit edilen İbrahim K., Turşak ailesi üyelerinin kendisini tehdit ettiği, dövmek isteyince de koruma amaçlı ateş açtığını ileri sürdü.

Polisteki sorguları sırasında 3 kişi, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. İbrahim K. diğer 3 kişi ise adliyeye sevk edildi. Saldırı olasılığına karşı çelik yelek giydirilen şüpheliler için uzun namlulu polislerde önlem aldı.