Konak'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinliklere Alsancak Dominik Caddesi'nde düzenlenen eğlenceyle devam edildi. Konak Belediyesi'nin İzmir'de bir ilke imza atarak hayata geçirdiği 'Bizim Çocuklar' projesinde yer alan çocukların kutlamalara katıldı. Bizim Çocuklar Projesi'nin yürütüldüğü Agora, Ballıkuyu, Gültepe ve İsmetpaşa Semt Merkezleri'nde eğitim gören çocukların doyasıya eğlendiği kutlamada anneler de çocuklarını yalnız bırakmadı. Alsancak sakinlerinin de ilgiyle izlediği etkilikte çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak olan annelerin mutluluğu yüzlerine yansıdı. Çeşitli aktivitelerle gün boyu süren etkinlikte anne ve çocukları birlikte eğlenceli bir gün geçirdi.

'Hayatı paylaşmaya devam edeceğiz'

Eğlenceye katılan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Bizim Çocuklar Projesi'nde yer alan miniklerin yanı sıra tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. Dört semt merkezinde yürütülen projeye katılan çocuklara çalışmalardan memnun olup olmadıklarını da soran Başkan Pekdaş, gelen 'Evet' cevabı karşısında kendisi de mutlu oldu. Proje sorumlularını ve çalışanları kutlayan Pekdaş, "Bizim Çocuklar Projesi sayesinde çocuklarımızla, anneleriyle buluştuk. Güzel sonuçlar aldık. Çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Biz iyi şeyler yapıyoruz, yapmayı da sürdüreceğiz. Hayatı paylaşarak yaşamaya devam edeceğiz" dedi. Birbirinden renkli etkinliklerle süren kutlamada günün anısına Başkan Pekdaş'a projeye katılan çocukların yaptığı ve üzerinde kendi el izlerinin bulunduğu sevgi ağacı tablosu hediye edildi. 

Bizim Çocuklar başarı getirdi

İzmir'de ilk kez anne ve çocukların aynı anda eğitim aldığı 'Bizim Çocuklar' Projesi kısa zamanda başarılı sonuç verdi. Konak'ın dezavantajlı bölgelerde yaşayan 4-8 yaş arasındaki çocukların anneleriyle birlikte aynı çatı altında eğitim almalarını sağlayan projeye katılan anne ve çocukları arasında iletişim güçlendi. Şuanda Agora, Ballıkuyu, Gültepe ve İsmetpaşa Semt Merkezleri'nde yürütülen proje ile çocukların fiziksel, bedensel ve psikososyal gelişimleri destekleyecek dans, müzik, drama ve kısa film olmak üzere dört farklı alanda atölye çalışması yapılırken, annelere de eğitimler veriliyor. Proje kapsamında yıl sonuna kadar toplam 960 anne ve çocuğa ulaşılması hedefleniyor.