Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 'bonzai' adlı uyuşturucu maddenin toplumda yaygınlaştığına dikkat çekerek madde alışkanlığına ilişkin tedbir alınmaması durumunda ileride sağlıklı bir nesil ve toplum oluşturulamayacağını söyledi. Bonzai'ye karşı mücadele eden Başkan Selvitopu, ilçedeki amatör spor kulüplerinin sezon açılışında yaptığı açıklamada gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için spora teşvik edeceklerini, amatör spor kulüplerine de olanaklar ölçüsünde destek vereceklerini ifade etti.

Sorunları biliyoruz

Karabağlar'da amatör spor kulüplerin yeni sezon açılışı törenle gerçekleştirildi. Açılışa Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, Karabağlar Amatör Futbol Kulüpleri Derneği Başkanı Atilla Güncü, amatör spor kulüpleri başkanları, Eski FİFA Kokartlı Hakem İsmet Arzuman, meclis üyeleri ve muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar'da sorunların çok olduğunu ve bu sorunlardan kaçmayarak mücadele edileceğini söyledi. İlçede sağlıklı değişimin, dönüşümün gerçekleşmesi için belediye olarak üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getireceklerini belirten Selvitopu şöyle konuştu: 'Karabağlar'daki sıkıntıları ve sorunları biliyoruz. Bu sorunlar çok diye üzülmeyeceğiz, ağlamayacağız. Tam tersine mücadele edeceğiz. Buradaki koşulların, alt yapının değişmesi için önümüzdeki 5 yıllık süreçte elimizden gelen ne varsa bütün çabamızla Karabağlar'da gerçekleştirmeye çalışacağız.'

Standart statlar

Son günlerde kullanılan Bonzai adlı uyuşturucuyla mücadeleye destek veren Başkan Selvitopu, bu tür madde alışkanlığına ilişkin tedbir alınmazsa ileride sağlıklı bir nesil ve toplum oluşturulamayacağını ifade etti. Selvitopu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile diğer alanlarda olduğu gibi sporda da ortak projelere imza atacaklarını belirterek sezonu açan tüm amatör spor kulüplerine başarı diledi. Selvitopu, 'Önümüzdeki 5 yıllık süreçte spora, özellikle amatör spora elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. Büyükşehir Belediyesi'yle birlikte gerçekleştireceğimiz ortak projede Eskiizmir ve Yurtoğlu mahallelerinde  maçların oynanacağı standart ölçülerde yeni bir saha yapacağız. Burada kulüplerimizin ihtiyacı olan her şey olacak. Futbol sahasının yanı sıra basketbol sahaları, voleybol sahaları, yüzme havuzu ve bir buz pisti yapmayı planlıyoruz. Spor alanları, yeşil alanlar, düzgün kentleşme en temel hedefimizdir, bundan kimsenin kuşkusu olmasın' dedi.