Bornova Belediyesi, şehir dışından gelen üniversite öğrencilerinin eşya eksiklerini de tamamlıyor. Bornova Belediyesi'ne başvuran öğrencilerin eksik eşyaların evlerine kadar getirilip görevliler tarafından yerleştiriliyor.
Bornova Belediyesi sosyal hizmet alanında başlattığı seferberlikle dar gelirli vatandaşına yardımcı oluyor. Vatandaşların bağışladıkları eşyalarını ihtiyaç sahiplerine teslim ederek eksiklerini tamamlayan Bornova Belediyesi, başka şehirlerden gelen öğrencilerin evlerini donatıyor. Öğrenciler Bornova Belediyesi'ne başvurarak eksik eşyalarını bildiriyor, daha sonra vatandaşların bağışlarıyla oluşan Eşya Bankası'ndan uygun olanlar evlere gönderiliyor. 

Bornova Belediyesi geçtiğimiz günlerde iki üniversite öğrencisinin evini eşya ile donattı. Bornova Belediyesi ekipleri İnönü Mahallesi'ndeki eve 2 baza, 1 kitaplık, 2 yatak, 1 orta sehpa, 2 halı, koltuk takımı, çalışma ve yemek masası götürdü. Bornova Belediyesi aracıyla taşınan eşyalar yine belediye ekipleri tarafından yerleştirildi.
En büyük yatırımın gençlere ve çocuklara yapılarak sağlanabildiğini belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Eğitim benim için çok önemli. Bornova Belediyesi olarak çeşitli eğitim faaliyetleriyle yurttaşlarımızın ilgi duydukları alanlara yönelmesini sağlıyoruz. Ayrıca üniversite kenti olan Bornova'mızda öğrencilerimizin de her zaman yanlarında oluyoruz. İlçemizde şehir dışından gelen birçok öğrenci kendi evlerini tutuyor. Ailelerinden uzak yaşıyor. Biz de Bornova Belediyesi olarak öğrencilerimizin ailesi olmaya çalışıyoruz. İlçede yaşayan öğrencilerimiz başları sıkıştıklarında belediyemize başvurup her türlü sosyal yardımdan faydalanabiliyorlar. Ayrıca bu sayede yurttaşlarımız arasında dayanışmayı da geliştirmiş oluyoruz" diye konuştu.