Bornova Belediyesi’nin 2015 yılı bütçesi, meclis toplantısında 234 milyon 100 bin lira olarak oybirliğiyle kabul edildi. Bornova Belediyesi Stratejik planında belirlenen hedefler doğrultusunda hazırlanan bütçede, en büyük payları yatırımcı müdürlükler aldı. Fen İşleri Müdürlüğü’ne 52 milyon lira ayrılırken, Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne 35 milyon lira, Parklar ve Bahçeler Müdürlüğü’ne 28 milyon lira, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne 8 milyon lira kaynak ayrıldı. Gelir ve gider kalemlerinin denk olarak gerçekçi gelir ve gider tahminleriyle hazırlanan bütçe, AK Partili ve CHP’li meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila meclis toplantısında yaptığı konuşmada 2015 yılı bütçesini ortak aklı kullanarak titiz bir çalışmayla hazırladıklarını söyledi. Stratejik plan doğrultusunda halkın beklentilerine göre bütçeyi oluşturduklarını anlatan Başkan Olgun Atila, “Bütçe tekniği gereği yüzde 70 ve üzeri gerçekleşmeler başarılı sayılır. Biz, bütçemizin yüzde 90 ve üzerinde bir oranda gerçekleşeceğine inanıyoruz. Hangi alanlarda tasarruf yapacağımıza, hangi alanlardaki kaynakları artıracağımıza titiz ve ayrıntılı bir çalışmayla karar verdik. Yeni kurulan müdürlüklerimizin kaynaklarını artırdık. Bornovamızı kalkındıracak bir yatırım bütçesi yaptık. Bütçemizin hazırlanmasında emeği geçenlere ve oybirliği ile kabul eden tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila 2015 yılında; Altındağ Spor Kompleksi, Doğanlar Stadyumu, Atatürk Mahallesi Düğün Salonu ve Spor Salonu, Büyük Çarşı 2. Etap Yenileme çalışması, yeni hizmet binasının projelendirilmesi, öğrenci yurdu, kentsel tasarım projeleri, Pınarbaşı Sosyal Tesisleri’nin projelendirilmesi, yol yapım, köprü ve istinat duvarı yapımları gibi pek çok yatırımın hayata geçirileceğini ve tamamlanacağını açıkladı.