Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 3. sınıf öğrencileri, proje dersinde ödev konusu olarak çalıştıkları, Bornova Belediyesi yeni hizmet binası projelerini, Altındağ Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda anlattı. Toplantıya Meclis üyeleri, birim müdürleri ve muhtarlar katıldı. Doğanlar'da yapımı bu yıl içinde tamamlanacak olan stadyum bittikten sonra, mevcut Bornova Stadyumu'nun yerinde yeni hizmet binası çalışmaları başlayacak.

Ödev konusu olarak Bornova Belediyesi'nin yeni hizmet binasını çalışan Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 3. sınıf öğrencileri, tamamladıkları projelerini Altındağ Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda tanıttı. Toplantıya, Başkan Olgun Atila, meclis üyeleri, birim müdürleri ve muhtarlar ile ilgili öğretim üyeleri katıldı.

Projeleri başarılı bulunan 9 genç mimar adayı, tüm birimlerin tek çatı altında toplanmasını sağlayacak belediye hizmet binası çalışmalarını; maketler, çizimler ve resimler eşliğinde anlattı. Proje dersi kapsamında hazırlanan çalışmalar, sunumların yapıldığı salonun girişinde tüm detaylarıyla sergilendi. Öğrenciler projelerinin başında soruları yanıtladı, katılımcıların fikir ve düşünceleri alındı.

Proje Koordinatörü Doç. Dr. Hikmet Gökmen, Bornova Belediyesi'nin kendilerine çok önemli bir proje üzerinde çalışma fırsatı sunduğunu ifade ederek, "Tüm süreçlerde yanımızdaydı" dediği Başkan Olgun Atila'ya yaklaşımı nedeniyle teşekkür etti. Gökmen, "Öğrencilerimiz için çok önemli ve ciddi bir çalışma oldu. Gerçek bir proje yarışması gibiydi" diye konuştu.

Doğanlar Stadyumu bitince hizmet binası başlayacak

Öğrencilerin ve öğretim üyelerinin katkılarıyla hazırlanan bu çalışmalar, asıl projenin ortaya çıkmasında önemli bir altyapı oluşturacak. Bornova Belediyesi'nin, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmalarını sürdürdüğü Doğanlar Stadyumu bu yıl içinde tamamlandığında, mevcut Bornova Stadyumu'nun yerine yeni ve modern hizmet binası yapımı çalışmaları başlayacak.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila tüm öğrencilere teşekkür ederek, "Büyük önem verdiğim bir proje üzerinde mezun olduğum okulla işbirliği içerisinde çalışmak büyük mutluluk ve onur. 37 öğrenci arkadaşımızın dört ay boyunca yoğun biçimde çalışıp hazırladığı projelerin her biri ayrı ayrı çok güzel. Hepsi bize çok faydalı oldu. Eksikleri görmemizi sağladı. Vatandaşa daha kaliteli ve hızlı hizmet verilmesini amaçladığımız yeni hizmet binamızı tüm kesimlerin görüşlerini alarak yapacağız. Bizim ana amacımız hemşerilerimize en iyi hizmeti en uygun ortamlarda vermektir" diye konuştu.