Emlak ve çevre temizlik vergileri birinci taksitlerinin son ödeme günü yaklaşırken artan yoğunluğa rağmen Bornova Beledieyesi, vatandaşlara özel hizmet veriyor. Büyükpark içerisindeki Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelir Tahakkuk ve Tahsilat Veznesi'ne gelen Bornovalıların rahatı için her şey düşünülüyor. Kurulan seyyar çardakta yağmurdan ve güneşten korunan vatandaşlara çay ikramı yapılıyor.

Vergisini ödemeye gelenler, oturdukları yerde sıralarını beklerken çay ve kahvelerini yudumluyor. İşlem sırası gelenler halkla ilişkiler personeli tarafından ilgili vezneye yönlendiriliyor. 16 vezne aynı anda hizmet verirken, vatandaşların daha az sıra beklemesi için mobil hizmet aracındaki 2 vezne de ödemeleri alıyor.
Bornovalılara vergi ödeme konusunda göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı teşekkür eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Vergi ödeme sorumluluklarını yerine getirme konusunda özen gösteren vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için tüm imkanları kullanıyoruz" dedi.

Son ödeme tarihi uzatıldı

Bornova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, emlak ve çevre temizlik vergisi ödemelerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle 30 Mayıs 2015 Cumartesi ve 31 Mayıs 2015 Pazar günleri de 08.30-16.30 saatleri arasında tahsilat hizmeti vermeye devam edecek. Vatandaşlar 1 Haziran 2015 Pazartesi günü saat 17.30'a kadar Bornova Belediyesi veznelerine vergi ödemesi yapabilecek.

İnternetten ödeme de yapılabiliyor

Bornova'da vatandaşlar, emlak vergilerini, internet üzerinden 'www.bornova.bel.tr' adresine girerek 'e-ödeme' sistemiyle evlerinden ya da işyerlerinden çıkmadan da ödeyebiliyor.