Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın “Sokak arasında pazaryeri bırakmayacağız” sloganıyla hazırlıklarını başlattığı pazaryeri projeleri bir bir hayata geçti. Mevlana, Doğanlar, Pınarbaşı, Işıkkent ve Evka-4 pazaryerleri tamamlandı. Mevlana ve Doğanlar’da pazar tezgahları kurulurken, Pınarbaşı, Işıkkent ve Evka-4 pazaryerleri de kuraların çekilmesinin ardından kısa süre içinde hizmete girecek.

Üç yıl gibi kısa bir sürede 5 pazaryeri birden hizmete girerken yeni projelerle ilgili hazırlıklar da son aşamaya getirildi. Bornova’nın en önemli ihtiyaçlarından biri olan Merkez Pazaryeri kompleksinin yapılacağı alandaki kamulaştırmalar tamamlandı. Proje ihalesi sonuçlandı, yapım ihalesiyle ilgili hazırlıklar yapılıyor. Evka-3 pazaryerinde yapım ihalesi tamamlanırken, Çamkule pazaryerinde ise yapım ihalesine çıkmak için son hazırlıklar yapılıyor. 2013 yılı içinde tamamlanması planlanan 3 yeni pazarleriyle birlikte Bornova Belediyesi 4 yılda 8 pazaryerini bitirip hizmete açmış olacak.

Fiziki yatarımlarla ilçede yaşayan herkesin yaşamını kolaylaştırmayı amaç edindiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Göreve gelir gelmez, hem pazarcı esnafının hem de buradan alışveriş yapan vatandaşların yaşadığı sıkıntıları sona erdirmek istedik. Bunun da tek çözümü, kapalı, yağmur ve güneşe karşı korumalı pazaryerleri yapmaktı. Hemen harekete geçtik ve pazaryerlerini tek tek yapmaya başladık. Bugün 5  Pazar yerini tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Ama işimiz bitmedi. Üç pazaryerini daha yaparak hizmete sokacağız. Ardından da gerekli yerlerde yeni pazaryeri planlamalarını yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.