İlk üçe giren projelerle birlikte mansiyona layık görülen beş projenin sahipleri, ödüllerini projesi yine yarışmayla belirlenen Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'nde aldı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, büyük heyecan duydukları projeyi en kısa sürede bitirmek istediklerini söyledi.
Türkiye çapında 58 projenin katıldığı yarışmada birinciliği uygulama projesi olarak hayata geçirilecek olan Yüksek Mimar Dr. Orkun Özüer'in öncülüğünde mimarlar Kerem Çınar ve Rabia Evkaya'nın hazırladığı proje kazandı. İkinciliği mimarlar Emre Şavural, Seden Avcı, Ramazan Avcı ve Fatih Yavuz'dan oluşan ekip elde ederken, üçüncülüğe yüksek mimarlar Derya Ekim Öztepe ve Ozan Öztepe'nin projesi layık görüldü.

Mimar Doç. Dr. Hikmet Gökmen, Mimar Doç. Dr. Zehra Akdemir, Yüksek İnşaat Mühendisi Deniz Alkan, Mimar Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Alpaslan ve Yüksek Mimar Semra Uygur'un jürisi olduğu, Bornova Belediye Başkanı Yüksek Mimar Olgun Atila ile Psikolog Prof. Dr. Eda Şeyda Aksel, Mimar Ömer Yılmaz ve uzman belediye bürokratların da danışman jüri üyesi olarak destek verdiği yarışmada, ilk üçün yanısıra 5 projeye mansiyon ödülü verildi.

En kısa sürede bitireceğiz

Törende konuşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, göreve geldiklerinden bugüne kadınlara, çocuklara ve engelli bireylere pozitif ayrımcılık yaptıklarını hatırlattı. Çocuk Dünyası projesine büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Atila, "Çocuklara yönelik olarak bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla herkese örnek olduk. Bu özel projeyi hayata geçirdiğimizde de bu konudaki öncülüğümüz sadece İzmir'de değil, Türkiye genelinde tescillenecek. Buradan ülkemizin dört bir yanından gelecek çocuklar yararlanacak. Bu özel mekanın temelini bir an önce atıp, bitirmek ve açılışını yine sizlerle birlikte yapmak için büyük heyecan duyuyorum" dedi.

Çocuklar için özel bir tesis


Çocuklar için hayata geçirdiği yatırım ve projeleriyle UNICEF'in Çocuk Dostu Kent ilan ettiği Bornova Belediyesi, kısa süre içerisinde inşaatına başlayacağı Çocuk Dünyası'nı çocukların keşfederek öğrenip, aileleri ile birlikte keyifli zaman geçirebilecekleri alternatif bir eğitim ve eğlence mekanı olarak planlanıyor.  Bornova Çocuk Dünyası'nda 4-12 yaş grubu çocukların  'bilişsel', ' fiziksel/motor', 'sosyal', 'duygusal' beceri ve gelişimini destekleyen sergi, bilgi, deneyim ve atölye alanları yer alacak. Ayrıca tesis içerisinde dijital ve sesli kitapların da yer alacağı okuma salonu olacak. Mekanda, doğum günü gibi özel kutlamalarda da kullanılacak çok amaçlı salon da yer alacak.