Hizmet anlayışını fiziki yatırımlar kadar sosyal, kültürel ve sportif anlamda da ileri noktalara taşıyan Bornova Belediyesi yurttaşların yaşam kalitesini yükseltecek önemli bir çalışma başlatıyor. Ege Üniversitesi ile yapılan işbirliği çerçevesinde vatandaşların beslenme alışkanlıkları önce bir anketle belirlenecek. Daha sonra da doğru beslenme yöntemlerinin uygulanması için bilinçlendirme programları uygulanacak.
Ege Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Reci Meseri'nin kontrolünde öncelikle Bornova Belediyespor Futbol Takımı'nın beslenme alışkanlıkları belirlendi. Basketbol takımına katılacak çocuklarla devam edecek beslenme anketleri tüm spor dallarına katılacak yurttaşlara uygulanacak. Yapılan ankette yurttaşların nasıl beslendikleri sorularak doğru beslenmeyen kişi sayısına ulaşılacak. Ardından çıkan sonuca göre Bornova Belediyesi ve Ege Üniversitesi işbirliğinde yanlış bilinen beslenme alışkanlıklarının düzeltilmesi için bilinçlendirme çalışmaları yapılacak.

Sağlıklı yaşam için her yurttaşın spor yapması ve doğru beslenmesi gerektiğini dile getiren Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Yurttaşlarımızın sağlıklı yaşamasını sağlamak belediye olarak bizim görevimiz. Bu kapsamda kış ve yaz sezonu açtığımız spor okullarımızdan her yıl binlerce vatandaşımız yararlanıyor. Ancak sağlıklı yaşam için sadece spor yapmak yetmez. Beslenme de bu konuda önemli bir faktör. Belediye olarak gıda konusunda verdiğimiz bilinçlendirme seminerlerinin dışında yaz spor okullarına katılan Bornovalıların beslenme alışkanlıklarını Ege Üniversitesi Beslenme Diyetetik Bölümü'yle yaptığımız iş birliği kapsamında kontrol altına almaya başladık. Spor okullarında yaptığımız anketlerden çıkan sonuca göre vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendireceğiz. Nasıl beslenmeleri gerektiğini anlatarak yaşam standartlarını daha da yükseltmeyi hedefliyoruz" dedi.