Bornova Belediyesi tarafından çevre duyarlılığı konusunda farkındalık yaratmak, yeşil dokuyu arttırarak kent içinde doğanın yaşamasını sağlamak, görsel kalitesi yüksek kentsel mekanlar oluşturmak amacıyla düzenlenen 'Güzel Balkon - Güzel Bahçe Yarışması' başvuruları başladı. Geçen yıl ilki düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi amaçlanan yarışmaya katılmak isteyen vatandaşlar, www.bornova.bel.tr adresinden ya da Bornova Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nden ya da muhtarlıklardan temin edebilecekleri başvuru formunu doldurarak müracat edebilecek. İlçe sınırları içinde yaşayan tüm vatandaşlara açık olan yarışmanın son başvuru tarihi ise 31 Ağustos 2016. Yarışmaya katılmak isteyen vatandaşların formlarını Bornova Belediyesi'ne veya muhtarlıklara teslim etmesi yeterli.

Fotoğraflar üzerinden değerlendirme

Katılımcılar, değerlendirilecek balkon veya bahçenin en az 5 farklı noktasından alınacak renkli resimler ile birlikte başvuruda bulunacaklar. Yarışmada balkonun veya bahçenin CD ortamına yüklenmiş veya A3 boyutunda renkli baskısı alınmış fotoğraflar üzerinden değerlendirme yapılacak. "En Güzel Bahçe" kategorisinde katılacak olan vatandaşlar, yarışmaya konu olan bahçenin bulunduğu apartman  veya sitenin yönetim kurulu tarafından onaylanmış ve karar defterine işlenmiş belgesini başvuru esnasında sunmaları gerekiyor.

Jüri değerlendirmesi

Dereceye giren Güzel Balkon ve Güzel Bahçe kategorisindeki katılımcılar Bornova Belediyesi tarafından ödüllendirilecek ve tüm katılımcılara da Teşekkür Belgesi verilecek,
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Evimiz olan Bornova'yı daha yeşil görebilmek, doğayı evlerimizde yaşatarak yeşili korumaya öncülük ediyoruz. Bu amaçla açtığımız yarışmamıza tüm vatandaşlarımızın katılımını bekliyoruz. Bornova'mızın yeşil konusundaki farkını ve duyarlılığını da göstermeliyiz" dedi.

Ödüller

'Güzel bahçe' kategorisinde yarışmaya katılanlara:
Birinciye:    Bir tam altın
İkinciye:      Bir yarım altın
Üçüncüye:  Bir çeyrek altın

'Güzel balkon' kategorisinde yarışmaya katılanlara:
Birinciye:    Bir tam altın
İkinciye:      Bir yarım altın
Üçüncüye:  Bir çeyrek altın