Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İzmir Meslek Yüksekolulu (İMYO) Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Avni Egeli ile eğitim protokolü imzaladı. İmzalanan protokol kapsamında DEÜ İMYO ile Bornova Belediyesi başta staj olmak üzere, pek çok faaliyet alanında işbirliği yapacak.

Bornova Belediyesi'nin eğitim faaliyetlerinin yürütülmesinde sıkı bir işbirliği içinde olacaklarını söyleyen DEÜ İMYO Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Avni Egeli, "Okulumuzda ara eleman yetiştirme konusunda çok ciddi bir açığı kapatıyoruz. Nitelikli eleman yetiştiriyoruz. Bu eğitimi verirken okul olarak da bilgi birikimimizi ve tecrübelerimizi artırıyoruz. Yaptığımız protokolle bilgi birikimimizi Bornova Belediyesi ile paylaşmaktan mutluluk duyacağız. Bir yandan biz bir kamu kurumuna yardımcı olurken, öğrencilerimizin staj olanaklarını genişletip uygulama yapmalarını da sağlamış olacağız" dedi.

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ise, Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde çok önemli bir yere sahip olah İzmir Meslek Yüksekokulu'nun hem kente, hem de bilime çok önemli katkılarda bulunduğunu söyleyerek, "Çok önemli sayıda meslek elamanını topluma kazandırıyorlar. Bizim önemsediğimiz yanı ise, İMYO bünyesindeki 20 programın belediyemizin faaliyet alanlarıyla doğrudan ilgili olması. Özellikle bu alanlarda staj ve eğitim başta olmak üzere pek çok alanda işbirliği yapmak için protokol imzaladık" dedi.
Başkan Sındır, söz konusu eğitim olunca her türlü desteği vermeye ve yurttaşların eğitimine katkıda bulunmaya her zaman hazır olduklarını söyledi.