Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde düzenlenen toplantıda, öğrenci ve öğretim üyelerine belediyenin misyonu, vizyonu ve stratejik hedefleri konusunda açıklamalar yaptı. Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevil Sarıyıldız, öğretim üyeleri ve öğrencilere bir sunum yapan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila,ilçenin özelliklerini, potansiyellerini ve belediye olarak hayata geçirmeyi hedefledikleri hizmetleri anlattı.

Tasarım ve inovasyona büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Atila, “Kentimizin markalaşması için pek çok alanda çalışmalar yapıyoruz. İlçemizi ziyaret eden turist sayısını en üst noktalara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Sanayisi, üniversiteleri, iş merkezleri ve sosyal yaşam alanlarıyla Bornova’nın her gün İzmir’in nüfusunun yüzde 40-45’ine ev sahipliği yaptığını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “İlçemize gelen herkesi evimizin bir üyesi gibi görüyoruz. Her zaman söylediğimiz ‘Bornova Bizim Evimiz’ sözünden yola çıkarak çalışıyoruz, öncelikle bunu içselleştiriyoruz” dedi.

Kendisi de mimar olan Başkan Atila, üniversite yıllardında hazırladığı projeler için hep ‘neden bunları bir yerel yönetim uygulamaz’ diye düşündüğünü belirtti. Bornova’nın her yerinin yeniden tasarlanması gerektiğine inandığını söyleyen Başkan Atila, “Bu anlayışla ‘neden öğrencilerimizin projelerinden yararlanmayalım?’ dedik ve çalışmaya başladık. Şimdi öğrencilerimizin ilçemizin her noktasında farklı projeleri çalışıyor olmasından büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi.

Çok çalışma ve birlikte üretimle Bornova’nın katma değerinin artacağına inandığını söyleyen Başkan Atila, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun 10 yıl önce ortaya koyduğu ‘yerelde kalkınmayı’ biz de kendimize şiar edindik. Bu amaçla başta üniversitelerimiz olmak üzere halkımızla birlikte, ortak akılı kullanarak ilçemizi geliştirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.