Bornova Belediyesi'nin Işıkkent Spor Tesisleri'ndeki yarı olimpik yüzme havuzları, çocukların yaz eğlencesi oldu. Bornova Belediyesi Işıkkent Spor Tesisleri'nde alanlarında pek çok ödül ve şampiyonluk alan eğitmenlerin verdiği eğitimlerle yüzme öğrenen çocuklar hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı günlerde şehir merkezinde havuza girmenin ayrıcalığını yaşıyorlar. Bornova Belediyesi Işıkkent Spor Tesislerinde kurslar yaz döneminde 3 ayrı dönem halinde veriliyor. Bu sayede daha çok yurttaşın havuzlardan yararlanması sağlanıyor. 18 Haziran'da başlayan Bornova Belediyesi yüzme kurslarında yaz boyunca 2 bin çocuk spor yapacak.

Tesislerde 1. dönem kursu 18 Haziran 2012 - 14 Temmuz 2012 tarihleri arasında verildi. Birinci dönem yüzme kurslarına 553 çocuk katıldı. 2. dönem kursları 16 Temmuz 2012'de başladı ve 10 Ağustos 2012'ye kadar devam edecek. 2. dönem kurslara 654 öğrenci katılıyor. Işıkkent Spor Tesislerinde 3. dönem yüzme kursları 13 Ağustos 2012 - 11 Eylül 2012 tarihleri arasında verilecek. 3. dönem kurslarına ise 700 öğrencinin kayıt yaptırması bekleniyor. Bornova Belediyesi Işıkkent Spor Tesisleri'nde açık ve kapalı yarı olimpik yüzme havuzları aynı anda kullanılıyor. Yüzme kursları pazartesi - çarşamba ya da salı - perşembe günleri 09.00 - 10.30 - 13.15 - 14.45 - 16.30 olmak üzere 5 seansta yapılıyor. Ayrıca tercih edilmesi durumunda pazartesi - çarşamba – cuma olmak üzere dersler 3 gün yapılıyor. Tesislerde yüzme kursları 10 antrenör, 4 cankurtaran, 2 sağlık personeli eşliğinde veriliyor. Sağlık Grup Daire Başkanlığı
tarafından İzmir'in en temiz havuzları arasında gösterilen tesiste hijyenden taviz verilmiyor.

Bornova Belediye Başkan Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Yurttaşlarımızın her yaşta spor yapması için gerekli alt yapıyı oluşturuyoruz. Işıkkent Spor Tesislerimiz gerçekten Türkiye'ye örnek. Yaz aylarında daha çok öğrencinin havuzlarımızdan faydalanabilmesi ve yüzme öğrenmesi için kurslarımızı 3 dönemde veriyoruz. Bu sayede sadece 2012 yazında 2 bin çocuk yüzme öğrenmiş olacak. Hem zamanlarını sporla değerlendirmiş, hem de yüzme öğrenmiş oluyorlar. Kış sezonunda yetişkin yurttaşlarımıza da yüzme eğitimi veriyoruz. Yurttaşlarımızın İzmir'in en hijyenik yarı olimpik havuzlarında yüzme eğitimi almalarını sağlıyoruz" diye konuştu.