Bornova'da 21 yıl aradan Rahvan At Yarışları düzenlendi. Bornova Rahvan Atları Yetiştiricilik ve Binicilik Spor Kulübü ile Bornova Belediyesi'nin işbirliğiyle Doğanlar'da düzenlenen yarışı yaklaşık 5 bin kişi izledi. Yarışlara Tokat, Ordu, Kayseri, Bursa, Antalya, Denizli, İzmir, Menemen, Ödemiş, Nazilli Turgutlu ve Kemalpaşa'dan yaklaşık 100 at katıldı.

Yarışları Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Belediye Meclis üyeleri Erol Mutlu, Mehmet Çıtak, Barış Aysal ve çok sayıda davetli izledi. Organizasyonun önümüzdeki yıl da aynı alanda yapılacağı müjdesini veren Başkan Sındır'a at sahipleri teşekkür etti.

Rahvan at yarışı geleneğinin ülkemizde yüzyıllardır sürdüğüne dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, "Bornova'da en son 21 yıl önce vatandaşlarla buluşan bu kültürü yeniden hayata geçirdik. Bu yarışlar sadece kültürü yaşatmak değil, birlik beraberlik ve barışı pekiştirmek adına da yarar sağlıyor" diye konuştu.

Bornova'da düzenlenen bu etkinliğin Türkiye'nin birçok ilinden gelen konukları ağırladığını belirten CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, "Sayın Başkanımız Kamil Okyay Sındır'a ülkemizin dört bir yanından katılım olduğu bu yarışlara ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyorum. Bornova'da düzenlenen bu etkinlik ihtiyaç duyduğumuz güzellikleri paylaşma açısından son derece önemli" dedi.