2350 kursiyerin 18 farklı dalda eğitim gördüğü kurslar dört merkezde veriliyor. Sosyal belediyecilik anlayışını her zaman ön planda tuttuklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 7'den 70'e tüm Bornovalıların bu kurslardan mutlaka yararlanmasını istedi.

Bornova Belediyesi’nin vatandaşların yaz aylarını hem keyifli hem de verimli şekilde değerlendirmesi amacıyla açtığı Hobi ve Beceri Edindirme Kursları yoğun ilgi görüyor. Haziran ayında başlayan kurslardan başta tatildeki çocuklar ve gençler olmak üzere kadın-erkek, genç yaşlı 2 bin 350 Bornovalı yararlanıyor. Kursiyerler, seramik, piyano, resim, santranç, Türk Sanat Müziği, takı tasarım, çocuk korosu, iğne oyası, keman, bağlama, halk oyunları, gitar, latin dansları, zumba, bale, el sanatları, klarnet ve yan flüt olmak üzere 18 branşta açılan kurslardan ücretsiz olarak yararlanıyor.

11 Eylül’de sona erecek Yaz Dönemi Kursları Engelliler Merkezi, Altındağ Atatürk Kültür Merkezi, Naldöken Kültür Merkezi ile Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde veriliyor. Kış Dönemi Hobi ve Beceri Edindirme Kursları için kayıtlar ise 28 Eylül’de başlayıp 14 Ekim’de sona erecek. Kurslar ise 19 Ekim’de başlayıp Haziran ayına kadar devam edecek.

İnsana yatırım yapıyoruz

Belediyelerin görevinin sadece yol-kaldırım, temizlik gibi işler olmadığını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, sosyal belediyecilik anlayışını her zaman ön planda tuttuklarını belirtti. 7'den 70'e tüm Bornovalıların bu kurslardan mutlaka yararlanmasını isteyen Başkan Atila, “En önemli yatırım insana yapılandır. Bornova Belediyesi olarak her zaman bu anlayışla çalışıyor, hizmetler ve projeler üretiyoruz” diye konuştu.