Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’yı ziyaret eden milletvekilleri, Bulgaristan’daki Türklerin Türkiye ile bağlarının çok sıkı olduğunu bu bağları daha da güçlendirmek istediklerini söyledi. Başkan Atila da Bornova Belediyesi olarak her zaman yanlarında olduklarını dile getirdi.

İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Bulgaristan’da faaliyet gösteren ve özellikle ülkede yaşayan Türklerin desteklediği Haklar ve Özgürlükler Hareketi Partisi’nin milletvekillerini Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşide Balkan göçmenleriyle buluşturdu. Haklar ve Özgürlükler Hareketi Partisinin Milletvekilleri Çetin Kazak, Erdinc Hayrula, Hüseyin Hafızof, eski milletvekili Ahmet Hüseyin ve İzmir Balkan Göçmenleri Kültür, Dayanışma Derneği Genel Başkanı Fahriye Ersoy, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’yı da ziyaret etti.

Ziyarette Haklar ve Özgürlükler Partisi milletvekilleri, iki ülke arasındaki ilişkilerin özellikle Bornova gibi göçmen nüfusunun yoğun olduğu ilçelerdeki yerel yönetimlerle yapılacak işbirliği sonucunda daha da güçlendirilebileceğini vurguladı. Bulgaristan’da özgürlük mücadelesi verdiklerini anlatan vekiller, bu çalışmalarında Türkiye’de yaşayan Bulgaristan göçmenlerden de büyük destek gördüklerini dile getirdi. Bornova Belediyesi ile işbirliklerinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden vekiller, karşılıklı ilişkilerin daha da geliştirilmesini dilediklerini söyledi.

Balkan coğrafyası bizim için çok önemli

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da, ziyaretten duyduğu memmumiyeti dile getirerek, “Balkan coğrafyasında çeşitli ülkelerde yaşayan kardeşlerimiz bizim için çok önemli. İlçemizde yaşayan pek çok vatandaşımızın akrabalık ve gönül ilişkileri devam ediyor. Bornova Belediyesi olarak daha çok işbirliği yapma ve Bulgaristan’daki mücadelenize destek verme anlamında elimizden gelen katkıyı koymaya hazırız” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Haklar ve Özgürlükler Partisi milletvekillerinin konuşma yaptığı söyleşiye de katıldı.