Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ambalaj atıklarının toplanarak ekonomiye yeniden kazandırılması ve doğada yok olmayan atıkların toplanması için yapılan çalışmalar sürdürülüyor. Vatandaşı bilgilendirmek için ev ve işyerlerini tek tek dolaşan görevliler, cam, yağ, pil ile elektronik eşya atıklarının toplanmasının önemini anlatıyor. İlçe genelinde yürütülen uygulama ile vatandaşların biliçlenmesi amaçlanıyor. Vatandaşlara broşür ve çöp torbaları dağıtılıyor. Son bir sene içinde binin üzerinde eve gidilerek, geri dönüşüm ve atık toplama merkezleri hakkında bilgi verildi.

Ev ve işyerlerine geri dönüşüm kutuları

İsteyen apartman ve işyerleri Bornova Belediyesi'ne başvurarak geri dönüşüm kutusu talebinde de bulunabiliyor. Toplanan atıklar haftanın belli günlerinde toplanıyor.
Geri dönüşümün çevrenin korunması ve atıkların yeniden ekonomiye kazandırılması açısından önemli olduğuna dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Temiz bir çevrede yaşamanın ilk adımı onu kirletmemektir. Geri dönüşüme göstereceğimiz duyarlılık sayesinde gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakabiliriz" dedi.