Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Köy Koop İzmir Birliği 40. Genel Kurulu'na ev sahipliği yaptı. Bornova'da Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen Genel Kurul'da Köy Koop İzmir İl Birlik Başkanı Muhittin Akbulut yeniden başkan seçilerek güven tazelerken Başkan Sındır köy pazarı müjdesi verdi.

Köy Koop ile Bornova Belediyesi olarak bir ilki gerçekleştireceklerini açıklayan Sındır şöyle konuştu: "Köy pazarı adını verdiğimiz marketi açarak kooperatiflerin ürünlerini doğrudan tüketiciyle buluşturmasını sağladık. Bu sayede aracıların aldığı yüksek miktarda kar marjları da üreticinin cebine kaldı. Şimdi ise bir üretici pazarı açarak yine köylülerimizin yaş sebze ve meyve ürünlerini doğrudan tüketiciyle buluşturmasını sağlayacağız. Haftanın bir günü Bornova'da kurulacak üretici pazarı için en uygun gün ve koşullar konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. Ben bu müjdeyi buradan size vermek istedim."

Köy Koop'un Türkiye için çok önemli bir birlik olduğunu belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Bu birliğin özünde üreticinin bir araya gelip güç olması ve bu gücünü de üretime yönelik verimle kaliteyi artırıcı şekilde kullanması yatıyor. Köy Koop ürünlerini tüketiciye ucuz, kaliteli, hızlı, güvenlikli ulaştırabilmek adına çalışıyor. Bugün tüm dünyada etkisini gördüğümüz küreselleşme ulus sınırlarını zorlayarak, bütün ülkelerin kılcal damarlarına nüfus ederek küçük üreticiyi yok olma noktasına getirdi. AB kendi mevzuatıyla küçük çiftçiyi artık üretemez noktaya getiriyor. Ayakta durmanın kooperatifleşmeden başka yolu yok. Köy Koop bütün Anadolu coğrafyasının her noktasında son derece başarılı şekilde bu direnci gösteriyor. Köy Koop'un var olabilmesi için bütün gücümüzle destek oluyoruz" diye konuştu.

Bornova Belediyesi'nin her zaman yanlarında olduğunu dile getiren Muhittin Akbulut, "2010 yılında belediyemizle açtığımız Köy Koop satış mağazasında Ege Bölgesi'nde bulunan kooperatiflerimiz ürünlerini doğrudan tüketiciyle buluşturma şansını yakaladı. Üreticiyi her zaman koruyup kollayan Başkanımız'a çok teşekkür ediyoruz. Biz üreticiler de Bornova'da yapılacak her türlü çalışmada Başkanımızla yan yana olacağız" dedi.