Çevreci yatırımları ve projeleriyle İzmir ve Türkiye’nin yanısıra uluslararası ölçekte de öne çıkan Bornova Belediyesi bu anlamda örnek çalışmalara imza atıyor. Hizmet binaları, pazaryerleri ve sosyal tesislerde tasarruf sağlayan çevreci led aydınlatmaya geçen Bornova Belediyesi, bu sayede elektrik faturalarından yıllık yüzde 80 tasarruf sağladı.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır göreve geldiği günden bu yana ilçede temiz çevre için yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiriyor. Brezilya’da gerçekleşen Rio+20 zirvesinde enerji kaynaklarının tasarruflu kullanılmasıyla ilgili tüm dünyaya çağrı yapan Başkan Sındır, Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesine de imza atarak 2020 yılına kadar ilçedeki karbondioksit salımını yüzde 20 azaltmayı taahhüt etti. Bornova Belediyesi bu taahhütlerinin gereğini de yerine getiriyor.

Ambalaj atıklarının ayrı toplanması, atık yağların geri dönüşümü gibi birçok çevreci projeyi hayata geçiren Bornova Belediyesi iki yıl önce hizmet binalarında led aydınlatmaya geçme uygulaması da başlattı. İki yılda Bornova Belediyesi hizmet binasının tamamı, Altındağ, Naldöken, Mevlana toplum merkezleri, Prof. Dr. Türkan Saylan Kadın Konuk Evi, Işıkkent Spor Tesisleri ve pazaryerlerindeki ampullerin tamamı değiştirildi. Enerji tasarruflu led ampuller takıldı. Projenin tamamlanmasının ardından elektrik enerjisinden yüzde 80 tasarruf sağlayan Bornova Belediyesi yeni yapılacak binaların tamamında da led aydınlatma kullanıyor. 

Çevrenin gün geçtikçe insanlar tarafından tüketildiğinin altını çizen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “En temiz enerji tasarruflu kullanılan enerjidir. Enerji kaynaklarımızı tasarruflu kullanmalıyız. Bornovamızda göreve geldiğimiz günden bugüne kadar birçok çevreci projemizle yurttaşlarımızı bilinçlendirdik. Ambalaj atıklarını evlerden ayrı ayrı topluyoruz. Atık yağları da geri dönüşüme göndererek tekrar kazandırıyoruz. Elektrik enerjisinden de tasarruf sağlayabilmek için hizmet binalarımız, sosyal tesislerimiz ve pazaryerlerimizde çevre dostu led aydınlatmaya geçtik. Bütün tesislerimizi led ampullerle donattık. Bugüne kadar Bornova Belediyesi olarak elektrik enerjisinden yüzde 80 tasarruf sağladık. Enerji kaynaklarımızı verimli ve tasarruflu kullanma anlayışımız bundan sonra da devam edecek” diye konuştu.