Bornova'nın pek çok yerinde uygulanacak projeler üniversitelerin lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile birlikte tasarlanıyor. Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin Altındağ Kültür Merkezi düzenleme projesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü yüksek lisans öğrencilerinin Büyük Çarşı düzenleme projelerinin final jüri toplantıları yapıldı.

Altındağ Kültür Merkezi ve Büyük Çarşı tasarımları

Göreve geldiği günden bu yana 'Her yer kampüs her yer üniversite' ilkesi doğrultusunda yüksek öğretim kurumları ile işbirliğine büyük önem veren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ilçedeki pek çok mekanın üniversitelerle birlikte tasarlanmasına yönelik projeyi başarıyla hayata geçirdi. Dönem başından bu yana İzmir'deki pek çok üniversitede onlarca farklı proje çalışıldı. Bornova Belediyesi Tasarım Müdürlüğü'nün koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında, Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin Altındağ Kültür Merkezi düzenleme projesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü yüksek lisans öğrencilerinin Büyük Çarşı düzenleme projelerinin final jüri toplantıları yapıldı. Öğrenciler, birbirinden farklı yaklaşımlar sergiledikleri projeleriyle Bornova'da yaşamın daha renkli hale gelmesi için çalıştılar.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, öğrencilerin hazırladıkları projelerden mutlaka yararlanacaklarını belirterek, "Bornovamızda uygulanacak tüm projelerde ortak aklı harekete geçiriyoruz. Üniversiteli gençlerimizin dinamizminden yararlanmayı amaçladığımız bu çalışma sayesinde projelerimizin daha güçlü hale geleceğine inanıyorum. Bornova Belediyesi'nin projeleriyle ilgili çalışma yapan tüm öğrenci ve öğretim üyelerine teşükkür ediyorum" dedi.