Bornova’nın 10 değişik noktasında iftar çadırları kurulacak, Ramazan ayı boyunca 63 bin kişiye sıcak yemek dağıtılacak. Ayrıca 5 bin aileye 22 kilogramlık erzak paketleri de dağıtılacak. İlçedeki kutsal mekanları düzenli olarak baştan aşağı temizleyen Bornova Belediyesi, vatandaşların ibadetlerini huzur içinde yapması ve sosyal dayanışmasının sağlanmasına aracılık edecek

Sosyal yatırımlarda öncü olan Bornova Belediyesi 9 Temmuz’da başlayacak Ramazan ayı öncesinde de hazırlıklarını tamamladı. Her yıl sosyal yatırımlar için 10 milyon liralık bütçe ayıran Bornova Belediyesi, bu kaynakla ihtiyacı olan yaşlı, kadın, öğrenci ve bebek olmak üzere çok çeşitli kesimlere yardım hizmeti sunuyor.

Yıl boyunca sosyal yardımları sürdüren Bornova Belediyesi bu Ramazan’da da ihtiyaç sahibi yurttaşlar için tüm olanaklarını kullanacak. Bornova Merkez Pazaryeri, Tarlabaşı, Doğanlar, Mevlana, Çamdibi, Altındağ, Yeşilçam, Pınarbaşı, Çamkule, Işıkkent’te iftar çadırları kurulacak. Her çadırda her gün 2 bin kişiye sıcak iftar yemeği dağıtılacak. Ayrıca Büyükpark içindeki Gençlik Merkezi’nde de Ramazan Ayı boyunca bin kişiye iftar yemeği sunulacak. Böylece Ramazan ayı boyunca 63 bin kişiye yemek dağıtılmış olacak. Ayrıca ihtiyacı olan 5 bin aileye 22 kilogramlık iftar paketleri de verilecek. Bornova Belediyesi’nin ikram aracı da Ramazan boyunca iftar saatinden sahura kadar limonata, çay ve kahve servisi yapacak.

Bornova Belediyesi Naldöken Kültür Merkezi’ndeki Giysi ve Eşya Bankası’nda başvuran yurttaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. Ayrıca yıl boyunca da erzak yardımlarına devam ediliyor. Bornova Belediyesi ayrıca evde yaşlı, gebe ve lohusa bakım hizmetlerini de aralıksız olarak sürdürüyor. BELGEM Dershanesi’nde lise ve üniversite hazırlık kurslarına katılanların sayısı 3 bin 500’ü aştı. Bornova Belediyesi ayrıca ilçedeki 96 cami, iki kilise ve iki cemevinin temizliğini gerçekleştiriyor.

Sosyal belediyecilik anlayışını kendilerine rehber edindiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Bu doğrultuda her yıl 10 milyon liralık bir kaynağı sosyal işlere ayırıyoruz. İhtiyacı olanlara giysi, erzak paketi, ev eşyası veriyoruz. Evde Gebe ve Lohusa Bakım Hizmetleri’yle, Evde Yaşlı Bakım Hizmetleri’ni aralıksız olarak sürdürüyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışımızla bu Ramazan’da da iftar çadırlarını kurmak için gereken bütün hazırlıklarımızı yaptık. Ayrıca binlerce ihtiyaç sahibi yurttaşımıza da erzak paketleri dağıtacağız. Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek için her zaman onların yanındayız” dedi.