Bornova Belediyesi, Bornova sınırları içinde yaşayan 60 yaş ve üzeri tüm yaşlılara ihtiyaç duydukları sağlık hizmetini ev ortamında, profesyonel sağlık ekibiyle sunuyor. Bu hizmet için altı hemşire 11 hasta bakım elemanı ve dört şoför hizmet veriyor. Evde Yaşlı Bakım Hizmeti’ne bir berber ve bir diş hekimi de destek veriyor. Bu hizmet, bir hemşire ve iki yaşlı bakım elemanı tarafından yaşlıların evine ziyaret gerçekleştirilerek veriliyor.

Yaşlıların kendi evlerinde verilen hizmet kapsamında tansiyon, şeker, kolesterol takibi gerçekleştiriliyor ve uzun süre yatmaktan oluşan bası yaralarının pansumanları yapılıyor. Ziyaretler hemşireler tarafından periyodik olarak randevulu şekilde düzenleniyor. 2017 yılında toplam 8 bin 415 ziyaret gerçekleştirildi. Bornova Belediyesi 2016 yılına göre 743 kez daha fazla ziyaret gerçekleştirdi. Berber hizmeti ise 2017 yılı boyunca 914 kez gerçekleştirildi. Evde yaşlı bakım hizmeti kapsamında 2017 yılında 602 yaşlı ve engelliye evlerinde ağız diş sağlığı hizmeti de verildi.

Sağlık alanında bir çok hizmeti vatandaşlara ulaştırmaya çalıştıklarını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila “Bir yandan evde yaşlı, bebek, gebe ve lohusa hizmetleri ile tüm ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmaya çalışırken diğer yandan düzenlediğimiz eğitim, seminer, kongre, ve söyleşilerle vatandaşlarımıza bilgi veriyoruz. Bornovalıların daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için gereken çalışmaları yapmaya devam edeceğiz” dedi.