Bornova Belediyesi, İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında 2 No'lu Hol'de 'Bornova'da hayat güzeldir' sloganıyla açtığı stantta ziyaretçileri ağırladı. İlçenin turizm ve tarih başta olmak üzere pek çok yönünün tanıtıldığı Fuar'da Bornova Belediyesi tarafından yayınlanan gazete, dergi ve broşürler dağıtılarak yapılan işler ve gelecek vizyonu anlatıldı. Gün boyunca yüz boyama etkinliklerinin yapıldığı stantta dans gösterileri de ilgi gördü.

Ana tema eğitim

Bornova Belediyesi'nin öne çıktığı alanlardan biri olan eğitim, 84. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın da teması olarak belirlendi. Başta BELGEM'de verilen lise ve üniversite hazırlık kursları olmak üzere Genç Kaşifler Bilim Merkezi ile Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi'nde verilen bilim eğitimleri Bornova Belediyesi'nin Fuar'daki standında geniş bir biçimde anlatılıyor. Bornova Belediyesi'nin standında Fuar boyunca, Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi'nde verilen bilim eğitimleri hakkında bilgiler verilip, deneyler yapılacak. Her biri birer şova dönüşecek deneyler, 16.00'dan 20.00'ye kadar devam edecek.

Standa davet

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova'nın tam anlamıyla bir eğitim kenti olduğunu ve bu alanda öncülük yapmaya devam ettiğini belirterek, "84. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın teması da eğitim. Biz Bornova Belediyesi olarak pek çok alanda eğitim hizmeti veriyoruz. BELGEM dershanemizle, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi'mizle, Genç Kaşifler Bilim Evi ile kentimizdeki eğitime katkı sunmaya çalışıyoruz. İnsanlarımızın düşüncelerini de alarak Fuar'dan eğitim anlamında faydalanmak istiyoruz. Bütün hemşehrilerimizi 84. İzmir Enternasyonal Fuarı'ndaki standımıza davet ediyorum" dedi.